Premium

F1-karavaan over strand naar circuit? Belachelijk, vinden natuurorganisaties: ’Als ze niet in de file willen, staan ze maar een uurtje eerder op’

Het duingebied tussen Noordwijk en Zandvoort.
© Publiciteitsfoto
Noordwijk

Vertegenwoordigers van natuurorganisaties en Strandreservaat Noordvoort vinden het onbegrijpelijk dat tijdens de Dutch Grand Prix personeel van de F1-teams over het strand worden vervoerd. ,,Als die mensen bang zijn voor een file, dan staan ze maar een uurtje eerder op’’, meent Marc Janssen van de Stichting Duinbehoud.

Onafhankelijk van elkaar maken Janssen, Leo Schaap (voorzitter projectgroep Noordvoort) en Gab de Croock (voorzitter Vereniging Natuur & Vogelbescherming Noordwijk) duidelijk het plan van de gemeentebesturen van Noordwijk en Zandvoort maar onzalig te vinden. ,,Een belachelijk idee’’, meent Schaap. ,,Het is dan broedseizoen en dan moet je wegblijven bij een natuurreservaat’’, zegt De Croock. ,,Het is vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Dan moet alles wijken. Ook hier lijkt het heel veel op de dictatuur van een groot sportevenement’’, reageert Janssen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.