Arno Dijkstra hoopt afscheid te nemen van FC Rijnvogels met een periodetitel

Arno Dijkstra juicht voor Rijnvogels: ’HBC zie ik als mijn cluppie, dus de keuze was snel gemaakt.’

Arno Dijkstra juicht voor Rijnvogels: ’HBC zie ik als mijn cluppie, dus de keuze was snel gemaakt.’© Archieffoto

Milo Lambers
Haarlem

Hij is ruim zes jaar weggeweest maar voor aanvaller Arno Dijkstra is HBC nog altijd z’n cluppie. Komende zomer verruilt hij FC Rijnvogels voor de club uit Heemstede.

Zijn eerste training, bijna tien jaar geleden, bij HBC kan Dijkstra (25) zich goed herinneren. ,,Ik was vijftien en speelde nog bij Olympia Haarlem. Ik mocht een keer meetrainen. Ik was meteen enthousiast over de trainingen en het complex. De overstap pakte ook goed uit, op mijn zestiende debuteerde ik al in het eerste elftal. Destijds bevond HBC zich nog in de vierde klasse, daar heb ik vier jaar gespeeld. Ik ben daarna stap voor stap hogerop gegaan. Inmiddels is HBC ook opgeklommen naar de tweede klasse en promotie naar de eerste klasse is wellicht nog mogelijk. Ik ben druk bezig met plannen voor een eigen winkel in Hoofddorp, dus wil graag weer dichterbij huis in Haarlem gaan voetballen. HBC zie ik als mijn cluppie, dus de keuze was snel gemaakt.”

Na zijn vertrek bij HBC in 2014 kwam Dijkstra uit voor United/DAVO, EDO en Rijnvogels. ,,Bij Rijnvogels had ik twee jaar terug mijn beste seizoen. Ik kwam in de derde divisie tot achttien doelpunten. Het leek er toen op dat ik door zou stoten naar de tweede divisie. Bij VVSB kreeg ik vorig seizoen die kans. Helaas is het door blessures niet geworden wat ik ervan had gehoopt.”

Na een seizoen in Noordwijkerhout keerde hij terug in Katwijk bij Rijnvogels dat tegenwoordig uitkomt in de hoofdklasse. ,,Het is er dit seizoen bij ons nog niet helemaal uit gekomen. Ik heb zelf weinig gespeeld doordat ik weer last kreeg van een blessure. Ik had eerder een gebroken middenvoetsbeentje. Dat bleek niet helemaal te zijn hersteld. Ik heb inmiddels speciale zooltjes. Dat zorgt ervoor dat ik pijnvrij kan sporten.”

Dijkstra hoopt meer speelminuten voor de Katwijkers te maken de komende maanden: ,,Ondanks dat ik besloten heb om na dit seizoen naar HBC te gaan, wil ik het mooi afsluiten bij Rijnvogels. Ik ben de club erg dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven. We kunnen nog een periodetitel pakken, dus wie weet kan het nog een mooi laatste halfjaar worden. Ik denk dat we er de kwaliteit voor hebben.”

HBC is met een enorme opmars bezig. De club promoveerde in twee jaar tijd van de vierde naar de tweede klasse. Ook daar draait het bovenin mee. De club is ambitieus en wil nog hogerop. Dat spreekt Dijkstra aan. ,,Ik heb meerdere gesprekken met trainer Jasper Ketting gehad en het klikte. Hij heeft veel ambitie. Dat heb ik zelf ook. Ik denk dat HBC echt over een sportcomplex beschikt waarmee je in de hoofdklasse kunt spelen. Dat zou een mooi doel voor de langere termijn zijn.”

De overstap van Rijnvogels naar HBC is dan ook niet ingegeven door gezelligheid alleen. ,,Nee, ik wil juist op niveau blijven spelen. HBC wil stappen maken en ik denk dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen. Uiteraard kijk ik er naar uit om weer bij HBC te spelen. Ik ben altijd geregeld blijven kijken bij wedstrijden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.