Financieel steuntje in de rug voor Spinozahuis, Torenmuseum en Bomschuit

Gerrit Russchenberg en Henk Imthorn, bestuursleden van de Vereniging Oud Valkenburg, bij de huidige expositie over de Romeinse tijd.

Gerrit Russchenberg en Henk Imthorn, bestuursleden van de Vereniging Oud Valkenburg, bij de huidige expositie over de Romeinse tijd.© Archieffoto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Katwijk

Het Spinozahuis in Rijnsburg, het Torenmuseum in Valkenburg en stichting de Katwijkse Bomschuit krijgen een financieel steuntje in de rug. De gemeente Katwijk verleent deze organisaties subsidie voor een ingediend plan bij het Erfgoedplatform.

Het Spinozahuis krijgt 2500 euro om het museum te moderniseren. Vereniging Oud Valkenburg ontvangt 312,50 euro om een muntstempel te maken waarmee bezoekers van het Torenmusuem in Valkenburg munten kunnen slaan met aan de ene kant de Romeinse keizer Caligula en aan de andere kant zijn zus Agrippinae, waar het Castellum in Valkenburg naar is vernoemd. De stichting die zich ontfermt over de historische Bomschuit op de Katwijkse Boulevard ten slotte krijgt 2500 euro voor dit historisch verantwoorde project.

Het Erfgoedplatform is opgezet door de gemeente Katwijk om inwoners die zich bezighouden samen te brengen, om ervaringen uit te wisselen en samenwerkingen te laten aangaan, en financieel een beetje te helpen bij hun plannen om het erfgoed zichtbaarder te maken.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.