Premium

Leids echtpaar in Cambodja van cruise gezet uit angst voor coronavirus: ’Daar zaten we, in een hospitaal. Wat een zooitje’

Jolanda en Ton van der Meer in Cambodja.
© foto familie van der meer
Leiden/Phnom Penh

Na een noodgedwongen beproeving van enkele dagen door de binnenlanden van Cambodja, landt de Leidse ondernemer Ton van der Meer woensdag op Nederlandse bodem. Ook hij maakte met zijn vrouw een cruise door Azië toen de angst voor het coronavirus toesloeg. Alleen werd op zijn schip geen quarantaine ingevoerd, Van der Meer werd er simpelweg afgeknikkerd omdat hij een licht verhoogde lichaamstemperatuur had. „Logisch als het buiten 35 graden is op de kade en je staat je daar op te winden. Schandalig.”

Van der Meer, bekend van de gelijknamige autoschadefirma op bedrijventerrein De Waard, maakte een georganiseerde rondvaart langs verschillende Aziatische kusten. In Sihanookville in Cambodja ging het mis. „Wij kwamen terug van een toer om weer aan boord te gaan. Het was warm en iedereen kreeg een thermometer op zijn hoofd. Bij mij gaf hij 38-plus aan. Meteen paniek. De loopplank werd gelijk afgesloten.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.