Woonforte koopt GGZ-pand Noorderkeerkring en bouwt daar 164 huurwoningen in

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Woonforte koopt het Alphense GGZ-pand Noorderkeerkring van zorginstelling Rivierduinen.

De woningcorporatie bouwt 164 huurwoningen in het pand aan de Dr. J.M. den Uylsingel, waarvan er zestig bestemd zijn voor zorgorganisaties. Rivierduinen is van plan om vijftien woningen terug te huren.

Rivierduinen was al enige tijd op zoek naar een koper voor het pand. De instelling voor psychiatrische zorg heeft haar polikliniek in een kleiner pand ondergebracht, iets verderop in de Den Uylsingel, op nummer 10-12. De crisisbedden verhuisden al in 2017 naar andere locaties: in Leiden en Leidschendam.

Woonforte is blij met de nieuwe locatie omdat er een grote behoefte is aan nieuwe huurwoningen in Alphen aan den Rijn. Die behoefte komt voor een deel van bijzondere doelgroepen, die bijvoorbeeld via zorginstellingen op zoek zijn naar een woning.

De Noorderkeerkring wordt een nieuw woongebouw met ’ruime en kleine appartementen’ en zorgvoorzieningen. De woningcorporatie denkt dat het pand aantrekkelijk is voor zowel senioren, alleenstaanden, gescheiden ouders en huishoudens ’met een zorgvraag’.

Het duurt nog wel zo’n vijf jaar voor het zover is. Woonforte heeft die tijd nodig om een plan op te stellen, gemeentelijke toestemming te krijgen en te verbouwen.

Rivierduinen heeft de afgelopen jaren veel vastgoed verkocht. Vorig jaar zat de zorginstelling daardoor voor het eerst na twee jaar weer in de zwarte cijfers, met een miljoen overschot op een totale omzet van 163 miljoen euro.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.