Katwijkse tradititie in de maak: jongeren bakken pannenkoeken voor ouderen en gehandicapten

© Foto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Katwijk

Het begint een populaire traditie te worden in de gemeente Katwijk: jongeren die pannenkoeken bakken voor ouderen en gehandicapten. Het aantal deelnemers - zowel bakkers als eters - groeit dusdanig dat de Pannenkoekendagen dit jaar zijn uitgesmeerd over drie in plaats van twee dagen.

Inwoners die ’een steuntje in de rug kunnen gebruiken’, zoals organisator Welzijnskwartier het omschrijft, krijgen deze week op twaalf verschillende plekken in de gemeente de verse baksels voorgeschoteld. Het idee is dat zij op die manier nieuwe mensen leren kennen, en daar wellicht vriendschappen aan overhouden.

Donderdagavond was het onder anderen de beurt aan de ouderen die elke week naar sportpark De Krom van VV Katwijk komen voor ’De Eetkamer’, een maatschappelijk project dat zorgt voor een gezellige en betaalbare maaltijd. Ditmaal hoefden zij dus helemaal niet te betalen, omdat de keuken eenmalig het terrein was van jonge pannenkoekenbakkers. Zij konden zich hiervoor in groepjes van vier aanmelden, met een volwassen begeleider.

De Pannenkoekendagen worden vrijdag afgesloten bij ggz-instelling De Brug in Katwijk (13 uur) en de Hervormde Kerk in Valkenburg (18 uur).

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.