Frustratie bij politiek Teylingen over Warmondertolhekbrug

Het Warmondertolhek.

Het Warmondertolhek.© Archieffoto

Sjaak Smakman
Warmond

Nee zeggen is voor niemand een optie, maar een deel van de Teylingse politiek fronst wel sterk de wenkbrauwen over de vervanging van de Warmondertolhekbrug.

Want hoe kan het dat plotseling op stel en sprong de brug vervangen moet worden en de kosten bovendien ook nog eens bijna het dubbele zijn van wat eerder was gepland, vroegen deze week meerdere raadsleden zich af. ,,Elke keer dat we het over de brug hebben gaat het kwadratisch slechter’’, vatte GroenLinkser Don Verhoeff het gevoel samen.

Volgens wethouder Marlies Volten leek in 2016 de brug bij een globale inspectie nog redelijk in orde. Bij een inspectie twee jaar later bleek er toch meer aan de hand en werd een vervanging ingepland die naar schatting rond de zes ton zou gaan kosten. Vorig jaar bleek echter dat de brug toch veel slechter was en dat ook de fundering moet worden vervangen. Dat laatste verklaart ook dat de vervanging nu een miljoen gaat kosten. Momenteel wordt de brug elke drie maanden geïnspecteerd en de gemeente hoopt dat de brug tot september in gebruik kan blijven.

De brug gaat dan voor een klein half jaar dicht. Voor fietsers en voetgangers komt er een noodbrug, maar al het overige verkeer zal moeten omrijden. Over hoe het met de bus gaat in die periode is wethouder Marlies Volten nog in overleg met Arriva. Verder maakt een aantal Warmonders zich zorgen over het vrachtverkeer naar het bedrijventerrein in de Veerpolder, dat tijdens de vervanging van de brug alleen over de Herenweg kan rijden in plaats van (ook) de Oranje Nassaulaan. Bij die laatste route hoeven ze niet dwars door de dorpskern te rijden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.