Dode wilde zwijnen gevonden op strand IJmuiden, Katwijk en Noordwijk

© Foto’s: Flashlight Fotografie

1 / 4
Internetredactie
IJMUIDEN AAN ZEE

Op het strand van IJmuiden aan Zee is woensdagochtend een dood wild zwijn aangetroffen. Terwijl het Reddingsteam Zeedieren Velsen bezig was het dier weg te halen, werd op een stuk strand vlakbij Noordwijk nog een dood wild zwijn gevonden. Een dag later werd tevens nog een wild zwijn aangetroffen op het strand van Katwijk.

Het eerste wilde zwijn werd op de vloedlijn aangetroffen in IJmuiden en was in verregaande staat van ontbinding. Omdat het dode dier nog flink zwaar was (160 kilo), moest het met een shovel worden weggehaald.

Toen men bezig was het karkas af te voeren om te laten vernietigen, werd elders in de buurt van IJmuiden nog een dood wild zwijn op het strand gevonden. Ook dit kadaver is weggehaald. Dit zwijn is voor onderzoek naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gebracht.

Donderdagochtend werd nog een dood wild zwijn gevonden in Katwijk.

Hoe de dieren op het strand zijn terchtgekomen, is volgens Stichting Dierenambulance Velsen een groot raadsel.

Lees hier meer: Mysterie van aangespoelde wilde zwijnen langs de kust: ’Misschien zijn ze in Frankrijk van een klif gedonderd?’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.