PvdA Noordwijk bezorgd over verbindingen openbaar vervoer

© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

PvdA-fractievoorzitter Jan Janson maakt zich zorgen over het openbaar vervoer in Noordwijk. In het najaar wordt duidelijk hoe de verschillende gemeenten met elkaar worden verbonden en hoe vaak de bussen gaan rijden. Dan vindt namelijk de aanbesteding van de zogeheten OV-concessie voor het noordelijke deel van Zuid-Holland plaats. Janson heeft er nog niet al te veel vertrouwen in en heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Via het samenwerkingsverband Holland Rijnland zijn de wensen van gemeenten geïnventariseerd en naar de stuurgroep gestuurd die de aanbesteding van de concessie begeleidt. De reactie die de stuurgroep gaf, stemt Janson niet gerust. Hij heeft niet het idee dat de Noordwijkse wensen worden gehonoreerd. Omdat de provincie zich de komende week buigt over de OV-aanbesteding, probeert de PvdA’er via het gemeentebestuur tot de provincie door te dringen. ,,Wellicht geeft dit gelegenheid aan het college om onze wensen en belangen nogmaals onder de aandacht te brengen. Immers, de komende 10 jaar zijn wij gebonden aan deze nieuwe OV-concessie’’, aldus Janson.

Zo wijst het raadslid op de slechte nachtelijke verbinding tussen de kernen in Noordwijk. ,,Na 10.00 uur ’s avonds kun je vanuit Noordwijkerhout of De Zilk slechts via een grote omweg Noordwijk bereiken en de frequentie is laag. Deelt het college onze mening dat de OV-verbindingen tussen onze dorpskernen onder de maat zijn’’, wil hij weten. Ook is er nog steeds geen bushalte pal naast station Voorhout, terwijl dat bij de vorige concessie al was beloofd. ,,Deelt het college onze mening dat deze belofte nu eindelijk gestand moet worden gedaan?’’ Ook pleit Janson weer voor een directe busverbinding van Noordwijk met Haarlem. Het huidige alternatief, reizen via station Hillegom, betekent volgens Janson een langere reistijd. Ook pleit hij er onder meer voor om de snelbus an Noordwijk naar Schiphol langs congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout te laten rijden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.