Makers ’Soldaat van Oranje’ mogen theater bouwen in Londen

Artist impression van het nieuwe theater in de Royal Docks in Londen.

Artist impression van het nieuwe theater in de Royal Docks in Londen.

ANP
Leiden

De producent van de musical ’Soldaat van Oranje’ mag van de gemeente Londen een nieuw theater bouwen in het gebied de Royal Docks, in het oosten van de metropool. De Britse versie van de musicalhit wordt vanaf het najaar opgevoerd in dit onderkomen, met de naam Royal Docks Theatre.

Het theater telt 1150 stoelen en mag in principe vijf jaar blijven staan. Als de musical dit najaar begint, biedt de productie werk aan 150 mensen. De Royal Docks, het voormalige havengebied aan de rivier de Theems, is een locatie die voor veel Londenaren verbonden is met de Tweede Wereldoorlog; hier vonden de hevigste bombardementen plaats tijdens de Duitse luchtaanvallen op de Britse hoofdstad.

Casting

De casting van de Britse versie van de hit is in volle gang. De succesvolle voorstelling over Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema ging op 30 oktober 2010 in première in de speciaal ervoor gebouwde TheaterHangaar in Katwijk. De musical is inmiddels bijna tien jaar in Nederland te zien en werd bijna 3000 keer opgevoerd. Meer dan 3 miljoen mensen bezochten het stuk inmiddels. Geen enkele theatervoorstelling was ooit zo lang aaneengesloten in Nederland te zien.

Lees ook: Musical ’Soldaat van Oranje’ gaat naar Londen

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.