Valken ’68 blijft verbazen en klopt concurrent DSO

Feest op ’t Duyfrak. Valken ’68 viert het tweede en beslissende doelpunt.

Feest op ’t Duyfrak. Valken ’68 viert het tweede en beslissende doelpunt.© Foto Orange Pictures/Kees Kuijt

Ron Hoogendam
Valkenburg

Valken ’68 blijft in de tweede klasse verbazen. De ploeg van trainer Alan Campfens greep in een, vooral na rust, uiterst vermakelijk gevecht tegen directe concurrent DSO een verdiende 2-1 overwinning.

Meteen na afloop van het meeslepende duel bestormden een legertje kinderen gewapend met fakkels de mat om hun helden te omarmen. Het leek alsof de titel al binnen was gesleept, zo intens was de vreugde. En de cijfers liegen er ook niet om; acht duels zijn de Valkenburgers ongeslagen en bij de eerstvolgende wedstrijd op 7 maart, wanneer de Valkenburgers op bezoek gaan bij Westlandia, kan bij een gelijkspel de tweede periodetitel opgehaald worden.

DSO, thuis met 4-0 te sterk, had voor rust de wind in de rug. Maar op wat spaarzame aanvallen na deed DSO daar niet veel mee. De mannen van Campfens braken wel een paar keer goed door en zagen na dik tien minuten zelfs een doelpunt van Chris Guijt worden afgekeurd omdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd.

Niet veel later openden de bezoekers door een prima vrije trap van Tim Lamboo recht voor het doel de score. Bij Valken droop de passie en strijdlust er vanaf. Met name bij uitblinker Marc Langeveld. Na de hervatting werd het een zeer onderhoudend duel. De geelroden, spelend met de wind mee, stroopten in alle linies de mouwen extra op en bestookten al vrij vlot het doel van DSO.

De vele persoonlijke duels waren een lust voor het oog en vaak kwam Valken als winnaar uit de strijd. Na dik een uur bereikte aanvoerder Langeveld met een vernuftige steekbal de koud ingevallen Huig van Duijn die bekwaam afrondde: 1-1. Iedereen op 't Duyfrak geloofde er weer in en mede door een feilloos genomen penalty van Langeveld stond het binnen drie minuten 2-1.

Met vereende krachten behield Valken ’68 de controle, al wist de door Langeveld bediende Arikan een overtalsituatie niet uit te buiten. Daardoor bleef het hectisch tot de laatste minuut. DSO trapte, na de tweede gele kaart voor Valkenburger Arikan, het gaspedaal in en zag daarbij Zandbergen nog een bal van de doellijn halen.

Langeveld was zeer opgelucht. ,,We hebben als team gestreden en heel compact gespeeld. Zelfs na de 0-1 heb ik geen moment gedacht dat we hier zouden verliezen. DSO heeft veel individuele kwaliteiten, maar wij hebben ons met honderd procent inzet daartegen gewapend. We moeten deze lijn met zijn allen doortrekken.’’

Campfens was natuurlijk ook dik tevreden al vond hij zijn ploeg in de eerste helft vleugellam. ,,Het is prettig om te zien dat we DSO ook fysiek bij konden houden. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen in de overtalsituaties. En Huig van Duijn viel fantastisch in. Hij begon op de bank omdat hij terug is van een heupblessure en daarna ook nog op vakantie is geweest.’’

Valken ’68: Van der Does; Ten Hove (27. De Best), Duijvenvoorde, Van der Gugten, Redel, De Mooy, Guijt (57. Van Duijn), Zandbergen, Van der Bent, Arikan, Langeveld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.