Noordwijk-aanvaller Emiel Wendt ziet dat zijn ploeg op een knappe manier met de druk omgaat

© Archieffoto

Mart Spierdijk
Maassluis

Noordwijk heeft zichzelf na vier moeizame weken, met drie gelijke spelen en een nederlaag, weer even wat lucht gegeven. De ploeg van Kees Zethof zag het gaatje met de nacompetitieplekken steeds kleiner worden. ,,Dat zette de druk er zeker op. Je ziet dat Excelsior Maassluis nu op nacompetitie staat’’, vertelde spits Emiel Wendt na de knappe 0-1 overwinning.

De bezoekers hadden het in de openingsfase lastig op het grote kunstgrasveld van Excelsior. Dat leidde in eerste instantie voor wat kleine kansjes voor Vincent van den Berg, maar de problemen werden groter toen Noordwijk-sterkhouder Thomas Reynaers per brancard met een knieblessure van het veld moest. ,,Dat zag er ontzettend vervelend uit en hij schreeuwde het ook uit van de pijn. Het is te hopen voor hem en voor ons dat de schade uiteindelijk meevalt, want we gaan hem nog hard nodig hebben’’, aldus een bezorgde Wendt.

Zonder Reynaers was Noordwijk even zoekende. Dat was volgens Wendt simpel verklaarbaar. ,,Thomas is heel belangrijk in het aangeven van ons drukmoment, dus het duurde even voordat dat soort dingen weer liepen. Gelukkig kwam het goed’’, zei Wendt.

Toen Noordwijk in de tweede helft de zaken op orde had, speelde het solide en met de wind in de rug kwamen er ook steeds meer kansen voor de Noordwijkers. In de slotfase zorgde een goede actie van Nick van Staveren ervoor dat de bal voor de voeten van de sterk ingevallen Marc de Kruijs kwam. Zijn snoeiharde inzet kwam via de vuisten van de keeper bij Wendt, die op zijn beurt Fanny Waandels bediende. De van Jodan Boys overgekomen supersub tekende voor zijn vierde van het seizoen. Wendt: ,,Prachtig dat hij het goudhaantje mocht zijn. En ik ben heel blij dat we als ploeg achter elkaar blijven staan en geloven in de aanvallende speelwijze. Ondanks dat de kritiek soms toeneemt, willen wij het op deze manier doen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.