Premium

Martijn van Trigt geeft ROAC hoop met zijn goede dertien minuten na lang blessureleed

Martijn van Trigt geeft ROAC hoop met zijn goede dertien minuten na lang blessureleed
Teleurstelling bij ROAC-aanvoerder Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas en Dammes van der Poel.
© Taco van der Eb
Rijpwetering

Bij harde wind en regen zijn er niet veel voetballers die graag het veld op gaan. Behalve bij ROAC. De ploeg van Hein Leliveld heeft vaker bewezen zich makkelijk over moeilijke omstandigheden heen te zetten en dan gebruik te maken van het gebrek aan intensiteit en motivatie bij de tegenstander.

Daarom was er zondag in Rijpwetering veel vertrouwen om de eerste punten van het jaar te behalen tegen Vlissingen. Helaas bleek dat de juiste ingrediënten niet altijd het gewenste resultaat opleveren.

,,Het wil voorlopig nog niet echt onze kant opvallen en dat had op een dag als vandaag inderdaad makkelijk gekund. De eerste helft met wind tegen hadden we wel heel weinig te vertellen, maar ik denk wel dat we op basis van de tweede helft veel meer verdiend hadden. Het voetballen was lastig, maar als we de bal eenmaal voorin hadden, dan wisten we daar nog best wel eens wat aardigs mee te doen’’, zei Leliveld.

Aan de analyse van de trainer ontbrak weinig. Voor de thee kreeg ROAC geen enkele kans. De eerste helft was eigenlijk een 45 minuten durende omsingeling. Het doelpunt van Thomas de Rijke was daar een logisch gevolg van.

Met de wind in de rug kroop de thuisploeg na rust eindelijk uit zijn schulp en werd het al snel duidelijk dat er tegen de Zeeuwen wel degelijk wat te halen viel. Even na rust speelde Yoek Bentvelzen zijn directe tegenstander handig uit door de bal over hem heen te wippen en gaf de bal goed af op Thijs van Seggelen. De ervaren rechtsbuiten gaf een afgemeten voorzet op Loek van As, die zijn schoen net niet goed tegen de bal kreeg.

De echte kansenregen voor de ploeg Leliveld barstte pas los na het inbrengen Martijn van Trigt. De fluwelen vleugelspeler is pas kort hersteld van een zware kruisbandblessure en kwakkelde daarna met wat kleine pijntjes. ,,Ik ben pas net weer helemaal pijnvrij en vrij in mijn hoofd. Ik heb daar wel mijn tijd voor genomen en ben blij dat het gelukt is. De afgelopen weken had ik wat kleine dingetjes en was ik ziek. Daarom kon ik vandaag niet starten’’, aldus Van Trigt.

Dat Van Trigt het voetballen in al die maanden niet is verleerd, bewees hij in de dertien minuten speeltijd die voor hem waren weggelegd. Al na een minuut kreeg hij zijn eerste goede kans. Via een Zeeuwse hand belandde de bal voor de voeten van de buitenspeler, die de trekker meteen overhaalde. Vlissingen-doelman Matthew Lentink bracht redding op het schot in de korte hoek, waarop scheidsrechter Broekhuizen besloot ROAC alsnog een penalty te geven naar aanleiding van de eerdere handsbal. ,,Getwijfeld om die ook meteen te nemen heb ik niet echt. Onze keeper Dammes van der Poel had al zijn eerdere pogingen erin geschoten’’, vertelde Van Trigt. Hoewel ook met deze strafschop van Van der Poel weinig mis was, tikte Lentink hem toch uit de hoek.

Voor Van Trigt was dat reden om nog wat extra gas te geven. Een schitterende passeerbeweging in het strafschopgebied hielp hem simpel langs zijn directe tegenstander, alleen lag Lentink daarna weer in de weg. Kort daarna nam Van Trigt een afgeslagen bal op zijn slof, waarbij het hem opnieuw aan wat geluk ontbrak. Van Trigt: ,,Ik heb in die tien minuten wel vijf kansen gehad. Als ik er straks weer écht helemaal ben, schiet ik er daar minstens drie van in en dan winnen we zo’n wedstrijd gewoon. Geen zorgen.’’

ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, F. Heemskerk, Hupkes, De Haas, Van As, Van der Geest, Van Seggelen (61. D. Heemskerk), Bentvelzen (77. Van Trigt), Wagter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal