Premium

Rijnsburgse Boys breekt de ban met unieke overwinning op Koninklijke HFC

Rijnsburgse Boys breekt de ban met unieke overwinning op Koninklijke HFC
Dani van der Moot zorgt voor gevaar.
© Foto Orange Pictures
Rijnsburg

Ze hebben er in Rijnsburg ruim tweeënhalf seizoen op moeten wachten, maar zaterdagmiddag was het zover. Na drie nederlagen en twee gelijke spelen wist Rijnsburgse Boys eindelijk eens te winnen van Koninklijke HFC. De 2-1 zege smaakte extra lekker na het onrecht in Haarlem eerder dit seizoen.

Op 16 november kende scheidsrechter Eijgelsheim in de absolute slotfase Koninklijke HFC een strafschop toe. Het belachelijke cadeau leverde de Haarlemmers drie punten op. Met een puntje mocht het elftal van trainer Gertjan Tamerus de handen al dichtknijpen.

Tot overmaat van ramp hield uitblinker Joël Tillema zes wedstrijden schorsing over aan de nederlaag nadat hij destijds scheidsrechter Eijgelsheim ietsje te enthousiast vertelde wat hij van diens beslissing vond. Een hoger beroep betekende één wedstrijd schorsing minder. Maar ook een uitstel van de straf.

Het gevolg was dat de middenvelder vorige week pas weer in actie mocht komen. Tegen zijn aanstaande werkgever AFC viel hij in. Zaterdag tegen HFC startte Tillema logischerwijs in de basis. Hij zag hoe zijn elftal een zwakke eerste helft afleverde. In elke linie was de gedecideerdheid ver te zoeken. De tegenstander mocht naar hartenlust bouwen en deed dat vol overgave.

Het leverde een reeks kansen op waaruit na krap een half uur werd gescoord door Khalid Tadmine: 0-1. Een terechte voorsprong voor Koninklijke HFC. Want op een verrassende megalob na - in de vierde minuut vond Dani van der Moot het dak van het koninklijke doel - lieten de Rijnsburgers het eerste half uur bar weinig zien.

Langzaam maar zeker kreeg de thuisploeg wat meer vat op de tegenstander. Tien minuten na de 0-1 nam Joël Tillema de gelijkmaker voor zijn rekening. Aan de voorzet vanaf links van Furhgill Zeldenrust mankeerde helemaal niets. De bal krulde keurig over de Haarlemse verdedigers heen waarna de vrijstaande Tillema van dichtbij raak kopte. Op slag van rust voorkwam HFC-doelman Boks de 2-1 door een venijnige lage schuiver van Jeroen Spruijt te keren. Een slecht veld kan zo zijn voordelen hebben, want een onverwachte stuit maakte de inzet extra gevaarlijk.

Na de rust was er wat meer sprake van gelijkwaardigheid al waren de gevaarlijkste kansen voor de gasten. Werd HFC een paar maanden geleden in Haarlem getrakteerd op een grote dosis meeval; zaterdag had het elftal van trainer Henk Wisman de mazzel dat de Haarlemmers in de afwerking kampten met de nodige pech. Elke inzet werd al dan niet bewust gekraakt door een geelzwart been, lijf of hoofd.

In de 66ste minuut was de thuisploeg opnieuw dodelijk effectief. Een snelle aanval werd vakkundig afgerond door Van der Moot: 2-1. Ondanks de nodige kansen over en weer bleek na ruim een uur de eindstand al te zijn bereikt. Met de zege kreeg Rijnsburgse Boys ietsje teveel. Maar dat je ook wel eens te weinig krijgt weten de Rijnsburgers sinds 16 november als geen ander.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Koomen, Bakker, Gielisse, Strooker, Spruijt, Ros, Tillema, Jongeneelen, Van der Moot, Zeldenrust.

Meer nieuws uit Sport Regionaal