Gehavend Voorschoten ’97 pakt een verdiend punt bij de nummer twee

Ronnie Verplancke is volgende wedstrijd geschorst.

Ronnie Verplancke is volgende wedstrijd geschorst.© Foto Hielco Kuipers

Hennie Kanbier
Rotterdam

Theo Ducaneaux hield een dubbel gevoel over aan de tweestrijd met Neptunus/Schiebroek. ,,Wanneer je bij de nummer twee gelijk speelt met een gehavend team zou je tevreden moeten zijn, maar er zat zelfs meer in en dus ben ik gematigd tevreden. Over de invallers niets dan lof, want zij vulden het prima in”, aldus de trainer van Voorschoten ’97.

Na een gelijkwaardig eerste deel van de wedstrijd openden de Rotterdammers de score vanaf elf meter. Doelman Stephan van der Niet zou in de fout zijn gegaan, maar de trainer was van mening dat alleen de scheidsrechter een overtreding had gezien. Voorschoten ’97 kreeg vervolgens al wel kansen op de gelijkmaker, maar de scherpte ontbrak nog.

Na de rust dicteerden de groengelen en de 1-1 was dan ook niet meer dan terecht. De aan de deur kloppende Melle Rekvelt bracht evenwicht en in de slotfase zat er zelfs meer in voor de middenmoter, maar een beloning bleef uit. ,,Het is natuurlijk wel leuk om te horen dat de trainer van de tegenstander sprak van de best voetballende ploeg in deze klasse’’, aldus Ducaneaux. ,,Dat compliment nemen we mee, maar uiteraard was een zege fijner geweest. Het geeft wel aan dat we niet voor niets staan waar we staan en ik vind het legitiem om naar boven te blijven kijken. We misten veel basisspelers, maar dan nog blijken we in staat om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Het is jammer dat Ronnie Verplancke volgende keer geschorst is, maar wellicht dat we dat ook kunnen opvangen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.