DIOK is al zeker van finaleplaats na zege op ’t Gooi

Storm Caroll (The Bassets) breekt door. Op de achtergrond assisteert Tyler Moeau.

Storm Caroll (The Bassets) breekt door. Op de achtergrond assisteert Tyler Moeau.© Foto Taco van der Eb

Pieter van der Vliet
Naarden

Op indrukwekkende wijze heeft DIOK zich dankzij een 14-26 overwinning op RC ’t Gooi geplaatst voor de finale van de rugbycompetitie. In die eindstrijd komt de Leidse titelverdediger uit tegen RC Hilversum.

Natuurlijk werd er uitgekeken naar deze ontmoeting met ’t Gooi. De thuisclub had nog wat goed te maken na het smadelijke verlies in Leiden. Maar daar dacht DIOK heel anders over. Voordat ’t Gooi het in de gaten had, dook Thom de Ruijter door de Naardense defensie voor de vroege openingstry.

Daar bleef het niet bij, want iedereen zag hoe DIOK bezit nam van het veld, het spel controleerde en het de thuisclub erg lastig maakte. Het was niet altijd even mooi of goed, maar de wedstrijd kreeg daardoor wel een hoge amusementswaarde. Helemaal doordat de bal te vaak gedwongen van eigenaar veranderde.

De Leidse brigade speelde met de storm in de rug en putte daar voordeel uit. Diep geplaatste kicks leverden veel terreinwinst op en daardoor ook de druk op de defensie van de thuisclub. Een fraai uitgespeelde aanval gaf Oliva Sialau de ruimte voor de 0-14, inclusief de extra punten door Leon Koenen.

Ondanks het gemis van de man in vorm, Wolf van Dijk, speelde DIOK met veel geduld en zag voor het rustsignaal ook Tom Altink over de scorelijn duiken, voor 0-21. Toch lieten de Leidenaars in het vervolg met de wind tegen zich nog twee keer verrassen, toen ’t Gooi halverwege na een try van Daan van der Avoird, het initiatief overnam. Maar de try’s van Mitch Douch en Te Campbell waren niet genoeg om DIOK van de 14-26 overwinning af te houden.

Aan de Sassenheimse Vijfmeiweg won The Bassets van het zwalkende HRC. Maar toch werd het een vreemde wedstrijd waar de thuisclub geen rekening mee had gehouden. De tegenstander zocht de aanval en zorgde voor een leuke wedstrijd. Het publiek zag Blake Nightingale scoren en Mark van Loon zorgde voor de 7-0 ruststand.

In de tweede helft speelde The Bassets slimmer, gebruikte meer tijd en zag de teller oplopen dankzij vijfpunters van Max Hoogeboom, Dominique Kuhn en twee keer Lolani Faleiva. De extra punten kwamen van de voet van Van Loon die de eindstand bepaalde op 33-7. The Bassets neemt nu de vijfde plaats in op de ranglijst en hervat pas eind maart de competitie weer met nog twee duels tegen URC en concurrent Ascrum.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.