Tien maanden cel geëist tegen Leiderdorper vanwege agressie in sishalounge

Cerberus
Den Haag

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van tien maanden tegen Erhan B. (24) uit Leiderdorp voor agressie in een sishalounge in Leiden.

Bovendien zou hij een sociale mediavriend op straat van een Louis Vutton tas beroofd hebben.

Erhan was een veel geziene gast in de sishalounge in het centrum van Leiden. Op 9 augustus 2019 zou hij de eigenaar in een nekklem genomen hebben. Toen het slachtoffer zich uit ademnood aan de klem probeerde de ontworstelen, zou hij hem ook nog twee kopstoten toegediend hebben. Erhan kreeg woorden met de eigenaar omdat deze hem geen lachgas wilde geven.

De verdachte legde de rechtbank maandag uit dat de vork anders in de steel zat. ,,Ik wilde de eigenaar knuffelen”, zei hij. Het was een goedbedoeld gebaar dat hij maakte, dat door de eigenaar verkeerd was uitgelegd.

Hij kreeg vervolgens wel woorden met de eigenaar omdat het lachgas van slechte kwaliteit was. ,,Ik ging er van hallucineren!”

Dat over die twee kopstoten klopte ook niet. Een andere bezoeker van de sishalounge beweerde dan wel die kopstoten gezien te hebben, maar die verklaring van de getuige had geen waarde. ,,Dat is een neef van de eigenaar.’’ Erhan wilde maar zeggen: die getuige was niet echt objectief.

De verdachte was erg actief op sociale media, en had er een grote vriendenkring opgebouwd. Een van die vrienden deed bij de politie aangifte tegen de verdachte, na een afspraakje in Voorburg. De man zou midden op straat geslagen zijn door verdachte. Vervolgens zou Erhan er met de Louis Vutton tas van het slachtoffer vandoor gegaan zijn. ,,Ik ben er niet geweest’’, zei de Leiderdorper tegen de rechtbank.

Uitspraak over twee weken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.