Bestsellerauteur Tom Holland over het christendom in Rijksmuseum van Oudheden

Tom Holland.

Tom Holland.© Foto Charlie Hopkinson

Theo de With
Leiden

Bestsellerauteur Tom Holland is zaterdag 22 februari te gast in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek ’Heerschappij, hoe het christendom het Westen vormde’, dat deze week in de Nederlandse vertaling verschijnt.

Tom Holland (1970) is twee keer cum laude afgestudeerd aan de universiteit van Cambridge. Hij bewerkte Herodotus, Homerus, Thucydides en Vergilius tot hoorspelen voor de BBC. Zijn boeken ’Perzisch vuur’, ’Het vierde beest’ en ’Rubicon’ werden bestsellers. Hij verkocht meer dan 75.000 exemplaren.

In zijn nieuwe boek ’Heerschappij’ onderzoekt de schrijver hoe het christendom de wereld heeft veranderd. ,,Hoewel steeds meer mensen het geloof van hun voorouders verlaten en religies afwijzen, blijven ze herkenbare erfgenamen van het christendom’’, beweert Tom Holland. Hij bestempelt het christendom als het langst voortdurende en invloedrijkste erfgoed van de oude wereld.

Het boek ’Heerschappij’ vertelt het verhaal van hoe we zijn geworden wie we zijn, en waarom we denken zoals we denken. Van de Perzische invasie van Griekenland in 480 v.Chr. tot de migratiecrisis in het Europa van nu.

Zijn lezing in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden begint zaterdag om 20 uur. Hij wordt ingeleid door Renske Janssen. De voordracht is gratis bij te wonen. Er moet wel vooraf worden gereserveerd via www.rmo.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.