Imperium stelt zeven vragen over de dood

Scène uit de voorstelling ’Waakhondje’ van toneelgroep Imperium.© Foto René Huinen

Theo de With
Leiden

De nieuwe voorstelling van de Leidse toneelgroep Imperium gaat vrijdag 21 februari in première. In het toneelstuk ’Waakhondje’ worden zeven vragen over de dood gesteld.

Na het overlijden van hun vader proberen de zusjes Evi en Mara de draad van hun leven weer op te pakken. Ze moeten wel, want hun moeder komt niet meer uit bed. Met de gekste dingen proberen ze haar er weer uit te krijgen. Maar wat ze ook proberen, het lukt niet. Totdat er voor het eerst sinds lange tijd weer iemand op bezoek komt.

De tekst is van de gelauwerde toneelschrijver Peer Wittenbols. Lange tijd was hij de huisschrijver van toneelgroep Oostpool.

De regie is in handen van Leidenaar Jan Joost Aten. Hij regisseerde vaker bij Imperium, onder meer de bekroonde voorstelling ’Pinokkio’. Daarnaast vormt hij met Erik Siebel een theaterduo. Zo speelden ze afgelopen december een serie voorstellingen van hun interpretatie van ’Scrooge’ in Theater Ins Blau.

De voorstelling ’Waakhondje’ is geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

Toneelgroep Imperium: ’Waakhondje’, 21 februari t/m 7 maart, Imperiumtheater, Leiden, meer info en reserveren: www.imperiumtheater.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.