Manege en oude drukkerij in Noordwijk tegen de vlakte

Manege en oude drukkerij in Noordwijk tegen de vlakte
De manege is nu helemaal weg.
© Foto Johan Westra
Noordwijk

De voormalige manege Meeuwenoord aan de Northgodreef in Noordwijk is helemaal tegen de vlakte. Komende week ondergaat de oude drukkerij Dekker aan de Schoolstraat eenzelfde lot. Beide panden zijn van de Muntendamsche Investerings Maatschappij en moedermaatschappij Bever Holding. Vastgoedondernemer Ronnie van de Putte is grootaandeelhouder.

Zowel in de leegstaande manege als de drukkerij is in het verleden meermaals brand gesticht. Om gevaarlijke situaties te voorkomen werd de manege ontmanteld. Alleen enkele muren bleven in het duingebied nog overeind staan.

Achter de schermen is door de gemeente recent met Van de Putte overleg gevoerd, met het resultaat dat beide schandplekken nu compleet worden verwijderd. Alleen de betonnen vloer blijft achter. ,,Dit is gebeurd op initiatief van de eigenaar’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. Hij spreekt van ’een constructieve opstelling’. ,,Omwonenden zijn tevreden en ook bezoekers zien bij binnenkomst niets meer van het gebouw.’’

Wat medewerking van Van de Putte betekent voor toekomstige bouwlocaties in Noordwijk is onbekend. In het verleden is meermaals - ook met tussenkomst van VolkerWessels - overlegd over mogelijke bouwprojecten op bijvoorbeeld het Vuurtorenplein. Ook het Gat van Palace is van Bever Holding. Uiteindelijk kwamen partijen daar niet uit. De gemeente heeft recent nog het eerste recht van koop bedongen op de opstallen van Van de Putte aan het Vuurtorenplein. Volgens de gemeentewoordvoerder zijn de sloop en eventuele nieuwbouwprojecten twee losse trajecten.

Foto Johan Westra

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.