Premium

André Koks strijd tegen verzonnen meterstand

André Koks strijd tegen verzonnen meterstand
Koks opgestuurde bewijs van de meterstand...
© Foto André Kok

André Kok heeft ons dringend nodig, omdat hij door Innova Energie niet wordt geloofd.

Hij is daar klant geweest maar vorig jaar overgestapt naar Energie Direct. Op zo’n moment krijg je een eindafrekening. Voor gas is die in orde, voor stroom niet. Geenszins, er wordt een veel te hoog stroomverbruik gerekend. Kan niet kloppen, betoogt meneer Kok bij Innova Energie, maar er wordt niet naar hem geluisterd.

Zit het energiebedrijf inderdaad ernstig fout met zijn eindafrekening? Ja, is de conclusie van energiedeskundige Chris Kuipers die zich op ons verzoek in de verbruikscijfers en betalingen vastbijt. Nadat hij het verbruik over langere tijd overzichtelijk in kaart heeft gebracht, stelt Kuipers vast dat Innova Energie zo’n slordige 1700 kWh te veel in rekening brengt - naar schatting zo’n 350 euro.

De oorzaak weet hij ook. André Kok combineert zonnepanelen op z’n dak met een ouderwetse draaischijfmeter die terugdraait op het moment dat hij met de zonnepanelen meer stroom opwekt dan hij op dat moment verbruikt. In 2019 levert meneer Kok zelfs zo veel terug, dat Innova Energie concludeert dat de gegevens onmogelijk kunnen kloppen. En stelt vervolgens zelf een eindstand vast. Een verzonnen, veel te hoge stand, maar daar laat het bedrijf zich niet van overtuigen.

Ons kost het vooral moeite Innova Energie te pakken te krijgen om de door Chris Kuipers gedocumenteerde misrekening daar uit te leggen. Maar als dat na een paar weken lukt, pakt de directeur die we het vragen dit voortvarend op. Nog dezelfde dag krijgt André Kok de toezegging dat Innova Energie de eindnota corrigeert.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Ombudsman nieuwsbrief

Durk Geertsma en Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.