Premium

Alphense ex-schooldirecteur krijgt opnieuw acht maanden cel voor hotelseks met 13-jarige

1/2
Alphen aan den Rijn

Khalid T. (34), oud-directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, krijgt opnieuw acht maanden cel vanwege seks met een 13-jarig meisje. Ook het gerechtshof in Den Haag vindt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht.

Vorig jaar werd de man door de rechtbank al veroordeeld tot acht maanden cel. T., die het seksueel contact ontkende, spande hoger beroep aan bij het gerechtshof. Zijn advocate beweerde dat het Openbaar Ministerie haar recht op vervolging van T. had verspeeld doordat ze de basisschool waar hij werkte te snel op de hoogte had gebracht van het misbruik.

Ook vond de advocate dat de verklaringen van het meisje over het seksueel contact met de verdachte in een hotel in Gouda niet betrouwbaar waren. De voormalig basisschooldirecteur had via een sekswebsite in augustus 2017 een afspraak gemaakt met haar in het Goudse hotel. Het gerechtshof gaat ervan uit dat ze een dag later bij Kruidvat een morning-afterpil heeft gekocht. Bovendien wist ze tijdens ondervraging door agenten, een beschrijving te geven van een groot litteken op de buik van de verdachte. Die was het gevolg van een maagverkleiningoperatie die T. had ondergaan.

Uit de gedetailleerde verklaring van het meisje over de buik van verdachte leidt het gerechtshof af dat er inderdaad seks is geweest tussen beiden. De verdachte had haar bovendien ook een e-mail gestuurd met het voorstel om een seksuele relatie aan te gaan.

De advocate van T. vond dat de oud-directeur ook was misleid door de advertentie op de sekswebsite, waarin stond dat ze 21 jaar was. Het slachtoffer had bovendien een ’volwassen voorkomen’, meende de advocate. Daardoor kon de man niet weten dat hij te doen had met een minderjarige van dertien jaar.

Het gerechtshof vindt dat geen excuus. „Kinderen van 13 jaar verdienen een zeer grote mate van bescherming, ook als zij zichzelf via een website aanbieden”, meent het gerechtshof. In het hotel had T. geen genoegen moeten nemen met haar mededeling dat ze geen identiteitsbewijs bij zich had. Het hof houdt er rekening mee dat de zaak van Khalid T. in de media veel aandacht heeft gekregen en dat hij ook uit de PvdA, de partij waarvoor hij in de Goudse gemeenteraad zat, is gezet. Maar dat levert geen lagere straf op voor de voormalige schooldirecteur. Hij moet het slachtoffer ook 1500 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.