Einde aan illegale bewoning op Lisses bedrijventerrein

© Archieffoto

Peter van der Hulst
Lisse

De bewoners van twee woonruimtes in Lissese bedrijfspanden moeten omzien naar een nieuwe verblijfplaats. Bij een controle op bedrijventerrein Meer en Duin stuitten politieagenten en medewerkers van de Omgevingsdienst West-Holland en nutsbedrijf Liander op de illegale verhuur. Ook zijn op vuurwapens gelijkende gaswapens, zogeheten air-softwapens, in beslag genomen.

De controle op het bedrijventerrein kan niet los worden gezien van de strijd die de gemeente Lisse, Teylingen en Hillegom voeren tegen ondermijnende activiteiten. Voorbeelden genoeg: bedrijfspanden die worden gebruikt voor de vervaardiging of opslag van drugs, witwaspraktijken en bedreigingen van bestuurders.

Zo ernstig was het dit keer op Meer en Duin niet, hoewel de controleurs in twee gevallen dus een einde maakten aan illegale bewoning en een aantal air-softwapens in beslag namen. Naar de herkomst van deze geweren wordt door de politie onderzoek gedaan. De controle vond plaats na een aantal meldingen. De inspecties worden ook gehouden om ’eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken’, laat HLTsamen - het samenwerkingsverband van de drie gemeenten - in een persverklaring weten.

Niet alleen bedrijventerreinen worden in Lisse, Teylingen en Hillegom onder de loep genomen. Volgens de drie gemeenten zijn leegstaande schuren in het buitengebied ook dankbare objecten voor misstanden. ,,Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om illegaal te bewonen of om hennepkwekerijen onder te brengen. De komende tijd worden ook deze terreinen dan ook regelmatig gecontroleerd’’, kondigt HLTsamen aan. ,,Wij willen uitstralen dat hier niets te halen valt’’, zei de Hillegomse burgemeester Arie van Erk vorig jaar nog in een toelichting op de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.