Mand groente en fruit voor bewoners nieuwe sociale huurwoningen in Rijnsburgse wijk De Horn

Verhuurmakelaar Anita Dekker van Dunavie overhandigt de eerste sleutel aan mevrouw Valk, inclusief een mand met groente en fruit.

Verhuurmakelaar Anita Dekker van Dunavie overhandigt de eerste sleutel aan mevrouw Valk, inclusief een mand met groente en fruit.© Foto Dunavie

Hielke Biemond
Rijnsburg

Niet alleen kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis, ook een mand vol groente en fruit. Woningcorporatie Dunavie wilde de bewoners van de 24 nieuwe sociale huurwoningen van project De Horn in Rijnsburg daarmee op subtiele wijze herinneren aan het tuindersverleden van dit gebied.

De in een vastgelopen woningmarkt zeer welkome appartementen, verdeeld over vier blokjes laagbouw, werden deze week opgeleverd. Niet verrassend: ze zijn allemaal meteen bewoond. De nieuwe appartementen liggen aan een groot plantsoen in deelplan De Vliet. Ze bestaan uit een woonkamer, twee slaapkamers en een tuin of balkon.

Venster Architekten heeft volgens Dunavie gezorgd dat ze goed in de grote Rijnsburgse nieuwbouwwijk passen, door ’subtiele contrasten, fraaie kleurstellingen’ en ’karakteristieke details zoals ramen met roeden en dakkapellen’.

De woningcorporatie heeft op de daken zonnepanelen geplaatst om de kamers van de bewoners en de gedeelde ruimten van groene stroom te voorzien.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.