Column 60 seconden: Andere Tijden

Aad Rietveld

Er waren mannen geweest met een hoogwerker, hoorde ik. De straatklok op de hoek van de Doezastraat en de Boisotkade was gerepareerd, dacht ik.

Een maand geleden meldde de gemeente, nadat iemand een paar keer had geklaagd, dat er een nieuwe accu was besteld voor de klok. Als die erin was gezet, zou hij voortaan weer stipt de juiste tijd aangeven.

Dat is echter niet het geval. Hij staat nog net zo stil als drie maanden geleden.

Hij wijst wel een andere tijd aan. Was het de afgelopen maanden dag en uur zes minuten over half twaalf op de hoek van de Doezastraat, nu is het er voortdurend tien voor twaalf.

Dat zou kunnen betekenen dat hij veertien minuten heeft gelopen, maar ook dat de reparateur hem een zetje heeft gegeven. Hoe dan ook, het euvel is niet verholpen. Het begint lachwekkend te worden.

Een maand geleden schreef ik ook al over de klok; dat hij weliswaar al maanden stilstond, maar dat je er alleen maar omheen hoefde te lopen, omdat de klok die er ruggelings tegenaan hangt wel als een zonnetje liep.

Twee dagen later stuurde een vriend mij een fotootje van die klok, die op zes voor half zes stond. ’Daarnet om kwart over drie’, schreef hij erbij, met zo’n uitzinnig lachend, geel poppetje. ’Die aan de andere kant liep toch goed?’

De klok had me voor gek gezet. Hij stond aan beide kanten stil.

Nu hij ook met een nieuwe accu weigert te bewegen, is misschien het moment gekomen om hem maar helemaal weg te halen.

Voor straf.

db..templatelibrary.neo_ldn_digitaal_2.3.4.pdf

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.