Premium

In 60 seconden: Sanne uit Leiden bij The Voice

1/2
Leiden

Noodgedwongen volgde ik de afgelopen weken op vrijdagavond ’The Voice of Holland’. Op zich heb ik mijn buik wel vol van dit soort talentenjachten op televisie, maar de 24-jarige Sanne Huisman uit Leiden bleek het goed te doen in het programma. De vier coaches draaiden hun stoel voor haar bij de blind auditions. Sanne koos vervolgens voor zangeres Anouk als coach.

De Leidse schopte het steeds verder in ’The Voice’ en tot haar eigen verbazing stond ze vrijdag in de halve finale. Die verbazing is volkomen onterecht, want Sanne ademt muziek. Ze voltooide de Herman Brood Academie in Utrecht, schrijft haar eigen liedjes en werkt aan haar eerste album. Daarom twijfelde ze zelf over deelname aan ’The Voice’. Ze wilde niet neergezet worden als het zoveelste blonde zangeresje, dat zo aardig een cover kan zingen. Toch liet ze zich overhalen.

Ronduit bizar is wat er vrijdag in de halve finale gebeurde. In een zogeheten battle moest ze het opnemen tegen Daphne, een andere deelneemster. Daphne blunderde aan alle kanten. Ze vergat de tekst van haar lied, mompelde wat in de microfoon en barstte bijna in tranen uit. Dat kan natuurlijk gebeuren. Jammer, maar helaas. Hier houdt het op voor Daphne, dachten de vier coaches en de twee presentatoren. Zeker omdat Sanne, onze Leidse troef, een prachtig optreden neerzette en door Anouk terecht de hemel werd ingeprezen.

De kijker thuis besliste anders. Een meerderheid van 58 procent koos voor Daphne. Sanne werd naar huis gestuurd. Coach Anouk ontstak in woede. Op Facebook en Twitter waren de reacties niet mals. Niemand leek deze keuze te begrijpen. Doorgestoken kaart, zoals Anouk suggereerde? Of is er iets anders aan de hand? Blijkbaar kiezen wij graag voor de underdog. Een talent als Sanne komt er wel, maar ik begreep wel meteen waarom ik ’The Voice’ nooit meer keek.

Lees ook: Leidse Sanne Huisman niet door naar de finale van ’The Voice of Holland’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.