Premium

Onstuimig Alphense Boys speelt gelijk tegen RKAVV

Onstuimig Alphense Boys speelt gelijk tegen RKAVV
RKAVV-keeper Mike ten Kroode voorkomt een kans voor Bright Ampong.
© Foto Hielco Kuipers
Leidschendam

Alphense Boys speelde zondag met 2-2 gelijk bij RKAVV en daarmee zijn de kansen op het tweede periodekampioenschap verkeken. Het was op de Kastelenring niet voor het eerst dit seizoen een frustrerende middag voor de ploeg van Hein van Heek. Het seizoen dat zo ambitieus begon, lijkt voor de Alphenaren kleurloos te gaan eindigen.

Het is voor Alphense Boys nog altijd mogelijk om straks via de laatste periodetitel het seizoen te redden, maar eerlijkheid gebied te zeggen, dat dat niet de verwachting is. Het vormen van de selectie van volgend seizoen verloopt onstuimig en dat is niet in het voordeel van een ploeg die al heel wisselvallig is.

De onrust voor de Boys begon bij het terugschroeven van het spelersbudget voor volgend seizoen. Hoofdsponsor Klasse Kantine B.V., die het dit jaar mogelijk maakte spelers als Kees Tol, Cem Sahin en Bright Ampong binnen te halen, stelt voor volgend seizoen maar een derde van het budget beschikbaar.

Dat maakte dat veel spelers te horen kregen dat een contractverbetering niet tot de mogelijkheden behoort. Een gedeelte moest wat inleveren. Opvallend genoeg deed de club in deze nieuwe situatie niet veel om juist clubjongens als Arjan Ouwendijk (vertrekt naar ARC) en aanvoerder Bas van Zoest (vertrekt naar Sportlust ’46) te behouden.

,,Ik was al om me heen aan het kijken. Noordwijk en Rijnvogels waren geïnteresseerd’’, vertelde Ouwendijk. ,,Maar bij allebei die clubs ging het niet door. Ik had toen ook al wel een stap naar ARC in mijn hoofd, omdat daar vrienden van mij spelen en ik graag naar de zaterdag wil. Zonder met modder te willen gooien: er kwam voor Alphense Boys wel een moment dat ze me hadden kunnen behouden, maar dat heeft me niet overtuigd’’, aldus Ouwendijk.

Inmiddels is ook van Jesse Vink, Lilinho Martins, Kees Tol en Wessel Meiring bekend dat ze vertrekken. Bright Ampong, Cem Sahin, Tarik Zaanani en Thijs Hoogenboom blijven wel in Alphen voetballen. De enige naam uit de basiself met een vraagteken achter zijn naam wat zijn plan voor volgend seizoen betreft is Leidenaar Kasper Michel.

,,Ik wil volgend jaar niet in een vreemdelingenlegioen voetballen. Daarom vind ik het jammer dat de vaste kern vertrekt en vind ik het raar dat dat soort jongens zo makkelijk de deur uit zijn gelopen. Dat is ook het hele groepje dat op donderdag met elkaar blijft hangen. Voor ik mijn keuze maak, wil ik eerst weten wat erbij komt. Ik hoop dat er daarbij ook naar de persoon achter de voetballer wordt gekeken’’, aldus Michel, die zondag de score opende.

Na het doelpunt van Michel hadden de bezoekers veel verder uit moeten lopen, alleen werd RKAVV op de been gehouden door keeper Mike ten Kroode. Een van de spaarzame momenten van de thuisploeg betekende vlak voor rust wel meteen de gelijkmaker. Een sterke actie van Ampong en de vlijmscherpe chip van Sahin leken Alphense Boys de overwinning op te leveren: 1-2. RKAVV-vleugelspits Zakaria Amrani verpestte dat feestje echter.

RKAVV-Alphense Boys 2-2

22. Michel 0-1, 45. Buyuk 1-1, 70. Sahin 1-2, 78. Amrani 2-2.

Alphense Boys: Van der Linden, Vink, Van Zoest, Michel, Ampong, Zaanani, Bavelaar (79. Van den Hoorn), Ouwendijk, Martins (69. Hoogenboom), Tol, Sahin (82. Atay).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.