Premium

Degradatie uit Korfbal League lijkt onafwendbaar voor Tempo [video]

Degradatie uit Korfbal League lijkt onafwendbaar voor Tempo [video]
Amsterdam

Voor Tempo lijkt degradatie uit de Korfbal League onafwendbaar na de veertiende nederlaag. Bij Blauw Wit werd het 26-14. De Alphenaren moeten minimaal drie punten uit de resterende drie duels halen om de play-outs te halen. Dat lijkt gezien de huidige vorm een onmogelijke opdracht.

In Alphen aan den Rijn behaalde Tempo op volle sterkte met 24-23 tegen Blauw Wit de enige twee punten in de hoogste korfbalklasse. De Alphenaren verschenen in de return in Amsterdam echter gehandicapt aan de start.

Coach Wouter Blok zat met griep thuis en Elma Schreuder en Tom Steenbeek zaten geblesseerd op de bank. En dat terwijl Blauw Wit in eigen huis een sterke reputatie heeft opgebouwd. De ploeg haalde in zeven thuiswedstrijden vijf van haar acht punten en verloor twee keer met één punt verschil, waaronder van de huidige koploper PKC.

Tempo moest eigenlijk weer winnen om uitzicht te houden op de negende plaats, die promotie-degradatiewedstrijden oplevert. De Alphenaren misten echter op 1-0 een strafworp en raakten in krap negen minuten met 6-1 achter.

Het zat hen ook niet mee, want enkele schoten draaiden net uit de mand. Bij 9-3 werd een doelpunt van Rosanne Visscher wegens duwen onder de paal afgekeurd, waarna het in de tegenaanval prompt 10-3 werd. Het zou veelzeggend genoeg een kwartier duren voordat de beginaanval eindelijk tot scoren kwam met een strafworp van Jelle Steenbeek (10-4).

Degradatie uit Korfbal League lijkt onafwendbaar voor Tempo [video]
Stijn Eilers (25) scoorde drie keer.
© Foto ORANGE PICTURES/ILSE SCHAFFERS

,,Wij hadden vanavond niet veel in te brengen. Blauw Wit kwam heel sterk uit de startblokken en zette ons steeds onder grote druk. De schoten vielen niet goed en de kleine kansjes maakten we ook niet af. Dan loop je vrij snel achter de feiten aan”, constateerde Robin Sas, de vervanger van coach Blok, gelaten.

Martin Steenbeek legde net als in de eerste wedstrijd topschutter Gerald van Dijk aardig aan banden, maar de Alphense vrouwen kregen geen grip op hun tegenstandsters. Zij lieten er negen door en maakten er zelf maar één voor rust (15-7).

Ook aanvoerder Edwin van der Weijde, normaliter een goede schutter, kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Hij kreeg het vizier maar niet scherp en werd acht minuten na rust vervangen. Mismoedig moest hij toekijken hoe zijn ploeg op verre afstand bleef van Blauw Wit en kansloos met 26-14 ten onder ging.

,,Ik zat niet goed in de wedstrijd, maar dat zit ik al drie weken niet”, stelde Van der Weijde eerlijk vast. ,,Wij missen wel wat spelers, maar dat mag geen excuus zijn. Als het zó moeizaam gaat, kun je dat niet zo gemakkelijk terugdraaien. Zeker als je geen vertrouwen hebt. Theoretisch mag je nog hoop houden dat je nog negende wordt, maar het wordt een lastig verhaal.” Dat wordt het met wedstrijden tegen DOS ’46, TOP en Fortuna voor de boeg zeker.

Blauw Wit-Tempo 26-14

Scores Tempo: J. Steenbeek 5, Eilers 3, M. Steenbeek 2, De Feijter 1, Otte 1, Wolvers 1, Van Hall 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal