Buurtbewoners mogen rest van veld aan Leidse Saffierstraat inkleuren

Het omsloten veld aan de Saffierstraat.

Het omsloten veld aan de Saffierstraat.© archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Wat moet er gebeuren op het grote grasveld aan de Leidse Saffierstraat? De komst van een nieuw en niet geheel onomstreden schoolgebouw staat inmiddels vast, maar volgende week mogen buurtbewoners ideeën opperen voor de rest van het terrein.

Daarvoor wordt donderdagavond een bijeenkomst gehouden in buurthuis Morschwijk aan de Topaaslaan, tussen 17.30 en 20.30 uur.

Het rechthoekige veld van circa 110 bij 75 meter wordt omzoomd door bebouwing van de Saffierstraat, Smaragdlaan, Turkooislaan en Topaaslaan. Een deel van het veld was jarenlang in gebruik door korfbalclub Crescendo, maar die is inmiddels vertrokken.

Dat biedt de gemeente een uitgelezen kans om er een internationale basisschool te plannen. Want Leiden en omliggende gemeenten hebben daar samen een grote behoefte aan, maar goede en bruikbare plekken bleken schaars.

De bouw van de Engelstalige school begint dit jaar en kan snel klaar zijn aangezien het om een tijdelijk complex gaat, voor vijf tot tien jaar. Desondanks is de gemeente er zeven ton aan kwijt, plus nog eens 160.000 euro voor de inrichting.

Een aantal buurtbewoners was niet gelukkig met de komst van de internationale basisschool, vooral omdat de kinderen uit de hele regio komen. Dus wordt er veel af en aan gereden met auto’s, wat mogelijke verkeersoverlast oplevert.

Mede daarom besloot de gemeente dat omwonenden een plan mogen bedenken en tips en ideeën mogen aandragen voor de rest van het veld. Daarvoor is donderdag 5 maart de bijeenkomst bedoeld.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.