Premium

Familie overleden snorfietser Alphen aan den Rijn zoekt contact met eigenaar hond

Familie overleden snorfietser Alphen aan den Rijn zoekt contact met eigenaar hond
Alphen aan den Rijn

De 59-jarige snorfietser die in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 februari op het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn een hond aanreed, is afgelopen vrijdag overleden. Zijn familie zoekt nu contact met de eigenaar van de hond.

Dat laat zijn zus Tammy Wong aan het Leidsch Dagblad weten. De familie is zeer bedroefd over het ongeluk en zou graag met de eigenaar van de hond willen praten om te horen wat er precies is gebeurd.

,,Het is heel bizar”, zegt Wong. ,,Mijn broer kwam terug uit de nachtdienst. Hij was op zijn snorfiets naar het werk gegaan omdat het mooi weer was overdag. De dagen ervoor pakte hij de auto.”

De familie werd na het ongeval gebeld door de politie om naar het LUMC te gaan. Daar bleek dat de snorfietser ernstig hoofdletsel had. Na een aantal dagen in kritieke toestand is hij vrijdag overleden. Hij wordt woensdag gecremeerd. ,,Hij was een lieve man die van een geintje hield. Hij heeft zijn twee zoons heel goed opgevoed”, zegt Wong.

De dag na het ongeval hoorde Wong van de politie wat er was gebeurd. ,,Een agent belde mij en vertelde dat mijn broer langs een hond reed. De hond schrok en sprong voor zijn snorfiets waardoor hij omviel. De hond rende terug naar huis. Ik vroeg hem of hij kon vragen of de eigenaar van de hond met mij wilde spreken. Dat verzoek heb ik afgelopen vrijdag weer neergelegd bij de politie. Volgens de politie heeft de eigenaar van de hond vrijdag een verklaring afgegeven. Zaterdagavond heb ik de agent weer gebeld en hij zei dat hij de eigenaar zou vragen om met mij te praten. Zondag zei hij dat hij de man niet kon bereiken. Maar dat kan komen omdat het vakantie is.” De hond maakt het verder goed.

De politie laat via een woordvoerder weten dat het aan de eigenaar van de hond is om contact op te nemen met de familie. ,,Maar het is nog maar kort geleden.” De man krijgt slachtofferhulp. Volgens de politie was de hond tijdens de wandeling aangelijnd.

Wong twijfelt daaraan: ,,Want de hond liep direct weg, hoe kan dat als je bent aangelijnd?” Volgens de politie is het mogelijk dat als een hond erg schrikt, hij er vandoor gaat. ,,Dan hou je hem echt niet onder controle.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.