Leidse Sanne Huisman veroorzaakte ongewild een rel, maar heeft geen spijt van deelname aan ’The Voice’

Sanne Huisman.
© Publiciteitsfoto
Sanne Huisman treedt op met Di-rect tijdens The Voice.
© Publiciteitsfoto
1/2
Leiden

De finale van ’The Voice of Holland’ is vrijdagavond, maar Nederland lijkt nog niet te zijn uitgepraat over de halve finale van vorige week. Nadat coach Anouk zich boos maakte over het wegstemmen van kandidate Sanne Huisman uit Leiden lijkt iedereen een mening te hebben over het tv-programma en de formule.

Ongewild veroorzaakte Sanne Huisman vorige week een nationale rel. Zij had een foutloos optreden in de halve finale en oogstte daarmee veel complimenten van de juryleden.

Anouk zei er ’kippenvel’ van te hebben gekregen. In de zogeheten battle moest de Leidse het opnemen tegen Daphne van Ditshuizen. Die kwam veel minder goed uit de verf. Daphne zette te laat in, raakte daardoor haar tekst kwijt en stond bijna huilend naast presentator Martijn Krabbé.

Lees ook: Leidse Sanne Huisman niet door naar de finale van ’The Voice of Holland’

Verbazing

De kandidate kreeg er flink van langs van de coaches. Zowel de juryleden als de presentator concludeerden min of meer dat het Voice-avontuur voor haar hier zou eindigen. Groot was dan ook de verbazing dat de kijker thuis anders besliste. Na het tellen van de stemmen bleek een meerderheid van 58 procent voor Daphne te hebben gekozen. Zij ging door naar de finale en Sanne moest de show verlaten.

„Dat hoort erbij. Dat weet je van tevoren als je aan zo’n programma meedoet”, zo blikt Sanne terug in een Leids café.

„Pas de volgende dag kreeg ik in de gaten wat onze optredens hadden veroorzaakt. Ik heb even op Twitter gekeken, maar schrok van de heftige reacties. Er waren zoveel haatberichten. Daphne en ik hebben allebei ons best gedaan in deze wedstrijd en dit is de uitslag. Dat moet je gewoon accepteren. Van schrik heb ik de rest van de week niet meer op social media gekeken.”

Flater

Anouk droeg in belangrijke mate bij aan de rel. „Het was een flater”, zei de Haagse zangeres in de uitzending over het wegstemmen van Sanne. „Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is, dit kan bijna niet.”

Sanne gelooft niet dat het doorgestoken kaart is, zodat nu elke coach een kandidaat in de finale heeft. „Bij het stemmen van het publiek spelen heel veel factoren een rol, bijvoorbeeld de songkeuze en hoe je overkomt op tv. Daphne had een veel bekender liedje dan ik. Ik kom op televisie altijd veel ingetogener over dan ik in werkelijkheid ben.’’

Daarnaast kreeg Daphne een behoorlijke veeg uit de pan van de jury. Het huilen stond haar nader dan het lachen. Kijkers hebben waarschijnlijk ook uit medelijden op haar gestemd.

Gunfactor

De formule van het programma zou wat Sanne betreft wel op de schop mogen. „Laat de stemmen van de kijkers voor vijftig procent meetellen en laat de coaches voor de andere vijftig procent bepalen. Zij hebben verstand van muziek. Het publiek thuis let vaak op heel andere dingen. Daarbij gaat het veel meer om de gunfactor.”

Toch kijkt Sanne Huisman niet om in wrok. „Daphne is een goede zangeres met een dijk van een stem, die toevallig net op het verkeerde moment een foutje maakte. Dat kan iedereen gebeuren. Ik heb mijzelf als zangeres aan Nederland kunnen presenteren. Ik heb live mogen zingen met Duncan Laurence en Di-rect. Waar zou ik nou spijt van moeten hebben? Ik zou het zo weer doen.”

Winnaar

De finale gaat ze vrijdag in de studio bijwonen. Op wie zet ze haar kaarten? „Ik denk dat Sophia gaat winnen en Emma tweede wordt. Maar zoals we weten: het publiek is onvoorspelbaar.’’

Zelf is ze inmiddels weer bezig met het schrijven van eigen liedjes. ,,Mijn single hoop ik over anderhalve maand te lanceren en mijn album volgt later in het jaar.” Zit muzikale samenwerking met coach Anouk erin? „Geen idee. Als het aan mij ligt wel natuurlijk. Ik zal het haar eens voorzichtig vragen.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.