Premium

Filmrecensie:Beledigende komedie ’Like a boss’ is om te huilen

Filmrecensie:Beledigende komedie ’Like a boss’ is om te huilen
Scène uit ’Like a boss’.
© Foto Eli Joshua Ade

Het hád een sympathieke romcom kunnen zijn over vriendschap. Een flinke biosboost voor girlpower en zelfliefde.

In plaats daarvan is ’Like a boss’ een onbegrijpelijke belediging. Niet alleen wordt de suggestie gewekt dat een vrouwelijke ondernemer een keiharde bitch moet zijn om zakelijk succes te hebben, ook heeft de volwassen kijker de ene na de andere puberale seksgrap te slikken.

Beste vriendinnen Mia en Mel (Tiffany Haddish en Rose Byrne) runnen een naar zichzelf vernoemd make-upbedrijf. Al hun goede bedoelingen ten spijt om de natuurlijke schoonheid van hun klanten te benadrukken, dekt op een gegeven moment niets hun bankschulden meer. Als cosmeticadiva Claire Luna (Salma Hayek) zich hooggehakt en opgedirkt aandient om financieel bij te springen in ruil voor een meerderheidsaandeel in Mia&Mel, komen de vriendinnen steeds meer tegenover elkaar te staan.

Baggerscript

Met oranje geverfde haren speelt Hayek een haast cartooneske slechterik die ontmaskerd en verslagen dient te worden. Bewezen komische actrices Haddish en Byrne werken zich bewonderenswaardig door het baggerscript om deze ’boze wortel met gigantische tieten’ te verslaan en hun besmeurde relatie te egaliseren en weer te laten bloeien. Dat het sterkste moment in deze door mannen geschreven film over vrouwenvriendschap voorbehouden is aan een mannelijke bijrol - een ontslagen medewerker die dramatisch z’n aftocht blaast – bevestigt maar één ding: deze komedie is om te huilen.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.