Petitie voor openhouden BOP Herenstraat al ruim tweehonderd keer ondertekend

De buurtontmoetingsplek in de Leidse Herenstraat 61 in actie.

De buurtontmoetingsplek in de Leidse Herenstraat 61 in actie.© Foto Taco van der Eb

Gertjan van Geen
Leiden

De online petitie tegen de dreigende sluiting van de Buurtontmoetingsplek (BOP) aan de Herenstraat is binnen twee dagen al ruim tweehonderd keer ondertekend.

De BOP aan de Herenstraat wordt gerund door Libertas, maar gaat over naar Incluzio, een van de drie instanties die de aanbesteding voor welzijnswerk in Leiden ’wonnen’. Dat geeft onrust. Er staan immers grote veranderingen op stapel. Of Incluzio de sociale werkzaamheden bij de BOP overneemt, is nog niet duidelijk. ’Dat zorgt uiteraard voor onrust bij de ongeveer 170 bezoekers en tien organisaties die er gebruik van maken', sprak GroenLinks-raadslid Gebke van Gaal eerder in het Leidsch Dagblad. Zij vroeg, mede namens de PvdA en SP, om garanties van wethouder Marleen Damen. ’Want de ontmoetingsplek vervult een grote sociale functie in de wijk’.

Petitionaris Ferry Rigault stelt dat de Buurtontmoetingsplek een laagdrempelige voorziening is waar veel mensen komen met vragen of voor zomaar een praatje of koffie. Daarnaast hebben veel buurtactiviteiten als de schillenboer, de Raapstelen, Een Goede Buur, het Repaircafé en de Recycle Werkplaats hun basis in de BOP, waar ook wordt vergaderd, hulp verleend en informatie gegeven. Sluiting van de BOP is volgens hem slecht voor de wijk, haar bewoners, de sociale cohesie en de saamhorigheid.

De petitie loopt tot 1 april 2020.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.