Verkeershinder in Katwijk vanwege aanleg fietstunnel Zeeweg

Verkeershinder in Katwijk vanwege aanleg fietstunnel Zeeweg
Katwijk

De aanleg van een fietstunnel onder de Zeeweg, ter hoogte van het Waterloopje, zorgt vanaf komende maand voor verkeershinder in Katwijk.

Het gaat tot juni nog om de voorbereidende werkzaamheden: de kap van 65 bomen, het verleggen van kabels en leidingen en het maken van een bouwput.

Vanwege de kap van een groot aantal bomen achter sporthal Cleijn Duin is de kruising van de Koningin Julianalaan en de Stadhoudersdreef op maandag 2 en dinsdag 3 maart afgesloten. De bypass op de rotonde is om dezelfde reden ook een paar uur dicht. De wijk blijft bereikbaar via de Vreugdeweg.

Aansluitend zijn de bomen langs de Zeeweg aan de beurt. Het gedeelte tussen de Koningin Julianalaan en de Rijnstraat wordt op woensdag 4 en donderdag 5 maart tussen 9 en 16 uur afgesloten voor autoverkeer. De ingestelde omleiding, via de Biltlaan of Westerbaan, geldt niet voor bussen en hulpdiensten. Fietsers moeten vanwege de bomenkap omrijden of wachten tot een verkeersregelaar aangeeft dat er tijdelijk doorgang is.

Het verleggen van de kabels langs de Zeeweg levert voor het autoverkeer geen hinder op in de komende maanden, wel voor fietsers. Zij worden op sommige dagen omgeleid.

Vijf bomen langs de Zeeweg mogen volgens de vergunning pas in april worden gekapt. Daar hangt de gemeente zilverkleurige slingers in om te voorkomen dat er vogels in gaan broeden. Na de werkzaamheden plant Katwijk 75 nieuwe bomen in het gebied, in overleg met de omwonenden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.