Georgië meldt eerste geval coronavirus

Georgië meldt eerste geval coronavirus
Tbilisi

De autoriteiten in Georgië hebben voor het eerst een besmetting vastgesteld met het nieuwe coronavirus. Dat meldt de minister van Volksgezondheid van het land in de Kaukasus, dat onder meer grenst aan Rusland, Turkije en Azerbeidzjan.

Minister Ekaterine Tikaradze zegt dat het gaat om een Georgische burger die vanuit Azerbeidzjan de grens overstak. Hij zat in een busje met twaalf andere passagiers, die ook zijn gecontroleerd. "Hij is vanaf de grensovergang onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht."

De patiënt zou onlangs in Iran zijn geweest. In dat land zijn zeker 139 mensen besmet geraakt met het virus en 19 patiënten overleden. Pakistan maakte woensdag ook melding van de eerste twee gevallen van het virus. Het gaat om mensen die recentelijk in buurland Iran zijn geweest.

Een van de Pakistaanse patiënten zou met een groep van tientallen pelgrims naar de heilige Iraanse stad Qom zijn geweest. Die persoon testte later positief in Karachi. De autoriteiten zoeken nog naar de andere leden van dat reisgezelschap.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.