Uitstel in strafzaak tegen fraudeurs met aanbetalingen op zonnepanelen

Uitstel in strafzaak tegen fraudeurs met aanbetalingen op zonnepanelen
Leiden / Utrecht

De strafzaak tegen twee eigenaren van het bedrijf DC Solar moest donderdag opnieuw worden uitgesteld. Dit bedrijf heeft in de provincies Zuid-Holland en Utrecht 31 slachtoffers gemaakt door fraude met aanbetalingen. In de strafzaak worden Rachid el K. en Jan T. uit Utrecht vervolgd. Onder andere huiseigenaren uit Leiden, Voorschoten, Hazerswoude en Alphen aan den Rijn zijn het slachtoffer geworden van de oplichters.

De verdachten werkten onder de bedrijfsnaam DC Solar. De 57-jarige Jan T. adviseerde als deskundige klanten bij de aanschaf. Klanten moesten een aanbetaling doen. DC Solar stond op naam van Rachid El K. Zijn bedrijf verzamelde 105.000 euro aan betalingen door klanten. Dat geld werd weggesluisd. Het bedrijf werd op naam van Hans K. gezet. Toen klanten hun aanbetaling terug wilden, klapte het bedrijf

In november bepaalde de rechtbank dat de katvanger K. nog een keer moest getuigen. Ook moest er handschriftonderzoek worden gedaan. Op de zitting bleek dat het getuigenverhoor met Hans K. pas in maart na deze zitting was gepland. Advocaat Charles Starmans van Rachid el K. liet zien dat de schuld van deze foute planning bij de rechtbank lag. De rechtbank hoopt de strafzaak nu deze zomer te behandelen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.