Leerlingen, ouders en docenten delen op festival ideeën over de toekomst van het onderwijs in Katwijk

Hielke Biemond
Katwijk

Leerlingen, ouders en docenten krijgen de gelegenheid om hun ideeën over de toekomst van het onderwijs in Katwijk te delen met het gemeentebestuur. Dat gebeurt op donderdag 5 maart op een speciaal onderwijsfestival, in het gebouw van Limes Praktijkonderwijs aan de Louise de Colignylaan in Katwijk aan Zee.

Wethouders Jacco Knape en Corien van Starkenburg werken aan een nieuw onderwijsbeleidsplan. Zij proberen al maandenlang zoveel mogelijk inspiratie daarvoor op te doen op scholen. Een paar weken geleden kregen Katwijkse basisschoolleerlingen al de gelegenheid om hun wensen te uiten. Dat was volgens Van Starkenburg ’een vruchtbare middag’. ,,Want wie wil er nu niet dat er naast aandacht voor taal en rekenen, ook meer tijd is om met de natuur bezig te zijn door bijvoorbeeld een tuinkas op school te plaatsen en met elkaar groente en fruit te verbouwen? En dit was slechts één van de vele goede ideeën.”

Uit een enquête die door veel betrokkenen is ingevuld, maakte Knape op dat er behoefte is aan meer aandacht voor technische activiteiten. ,,Goed punt om te onderzoeken. Ook de diversiteit van het onderwijsaanbod komt regelmatig ter sprake. Dit is een keuze en verantwoordelijkheid van de scholen, maar is wel iets waarover gesproken kan worden.’’

Meer informatie over het onderwijsfestival en aanvangstijden zijn te vinden op de website www.detoekomstvankatwijk.nl

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.