Premium

Leiden strikt Fedde le Grand: ’Jus d’Orange met een artiest van wereldformaat’

Leiden strikt Fedde le Grand: ’Jus d’Orange met een artiest van wereldformaat’
Fedde le Grand stond vorig jaar op Dance Valley in Spaarnwoude.
© Foto ANP Kippa
Leiden

Fedde le Grand staat komende Koningsdag op het podium in Leiden, op Jus d’Orange 2020. Organisator Koen ter Haken is blij en trots. „Dit is echt een artiest van wereldformaat.”

Jus d’Orange wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Het evenement begon ter vervanging van Armin van Buuren.

Van Buuren trad altijd traditiegetrouw op in zijn geboortestad Leiden, maar had daar in 2017 - en sindsdien - geen tijd meer voor. Het antwoord was Jus d’Orange. „Kraantje Pappie, Paul Elstak: we hebben de afgelopen jaren grote namen gehad. Maar dit is echt een klapper. Fedde le Grand is van het kaliber Armin van Buuren. En dat is ook nodig, want we merken dat we meer mensen moeten trekken in Leiden. Het kost een hoop geld om een evenement als dit te organiseren.”

De Nederlandse dj Fedde le Grand brak in 2006 door met de hit ’Put your hands up 4 Detroit’ en is nog steeds eens van de meest geboekte dj’s ter wereld. Hij werkte samen met artiesten als Madonna, Coldplay, Robbie Williams en Will.i.am en was te zien op de grootste festivals ter wereld: Coachella, Exit Festival, Mysteryland en Tomorrowland.

„We proberen al vanaf het begin om Fedde te krijgen, maar tot nu toe lukte dat niet. Dit jaar gaat zijn tour in Azië niet door. Geen idee of hij daarom nu wel kan, maar hij is in elk geval beschikbaar. Ja, dat kost wel wat. Maar het is niet zo dat we we daardoor de entreeprijs omhoog moeten gooien.”

Het volledige programma van Jus d’Orange is nog niet bekend, maar zeker is dat er ook dit jaar weer een tweede podium komt, waarop Schuren bij de Buren te horen is. Schuren bij de Buren is een Leids concept dat zich richt op urban & hiphop, en dat de rest van het jaar wordt georganiseerd in Gebr. de Nobel.

Ook het Q-music Foute Uur is aanwezig. „Want behalve dansen weten we dat publiek ook lekker wil meezingen op foute nummers en de hits van vroeger.”

Vroege-vogel-kaarten voor Jus d’Orange op de Lammermarkt bij Molen de Valk zijn al uitverkocht. Reguliere kaarten zijn verkrijgbaar via kingsdayfestivalleiden.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.