Puur roept Noordwijkse wethouder Sjaak van den Berg ter verantwoording

Puur roept Noordwijkse wethouder Sjaak van den Berg ter verantwoording
Wethouder Sjaak van den Berg.
© Foto Gemeente Noordwijk
Noordwijk

De Noordwijkse fractie van Puur roept wethouder Sjaak van den Berg tijdens de volgende raadsvergadering ter verantwoording. De oppositiepartij wil weten of de wethouder de raadsleden tijdens de laatste bijeenkomst wel juist heeft geïnformeerd. Om daar achter te komen, zet Puur met een interpellatiedebat een zwaar politiek middel in.

De kwestie draait om snippergroen. Overal in de oude gemeente Noordwijk zijn stukjes gemeentelijke grond bij woningen en bedrijven getrokken. Om voor eens en voor altijd duidelijkheid te verschaffen over eigendomsrechten zijn alle perceeltjes in kaart gebracht. Zolang het gebruik niet verjaard was, kregen de gebruikers van de gemeente de keuze kopen, huren of teruggeven voorgelegd. Bij de Zonnekant bestaat er een verschil van mening tussen bewoners en gemeente. Voor de gemeente aanleiding om het dossier in handen van advocaten te geven.

Puur vroeg tijdens de laatste raadsvergadering hoe het staat met de toezegging van wethouder Van den Berg om alsnog met de bewoners van de Zonnekant in gesprek te gaan. De wethouder liet daarop weten ’geen toezegging’ te hebben gedaan.

Puur heeft van een delegatie van de Zonnekant te horen gekregen dat er wel degelijk overleg zou plaatsvinden. De wethouder zou terugbellen om een afspraak te maken om ’echt in gesprek’ te gaan, vernam Puur van de bewoners. Ze geven aan niet te zijn teruggebeld, ook niet nadat er verschillende malen met het bestuurssecretariaat contact is opgenomen.

,,De stelligheid van het antwoord van de wethouder dat hij geen toezeggingen heeft gedaan, bevreemdt ons op grond van deze informatie’’, laat Puur weten. Reden waarom de grootste oppositiepartij wil weten of de wethouder de raad wel juist heeft geïnformeerd. Het debat staat gepland voor de raadsvergadering van 24 maart.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.