Auto’s tijdelijk over busbrug van en naar Leidse wijk Stevenshof

De Stevensbrug met links de Stevenshof en rechts het Morskwartier.

De Stevensbrug met links de Stevenshof en rechts het Morskwartier.© foto cyclomedia

Loman Leefmans
Leiden

De busbrug tussen de wijken Stevenshof en Morskwartier wordt toch tijdelijk opengesteld voor auto’s. Dat heeft het stadsbestuur besloten.

Tussen vrijdag 6 maart en zaterdag 11 april is even verderop over de Oude Rijn de Haagse Schouwbrug afgesloten wegens onderhoud. De brug is een van de voornaamste toegangswegen van de wijk Stevenshof.

Op sociale media klaagden wijkbewoners dat ze een maand langs moesten omrijden via de Haagweg, de enige overgebleven toegang tussen Stevenshof en de rest van Leiden. Voor opstoppingen, zeker in de spitsuren, werd nadrukkelijk gevreesd.

Tussen Stevenshof (Rijndijk) en Morskwartier (Hoge Morsweg) ligt weliswaar ook een busbrug – de Stevensbrug - maar die wilde de gemeente niet tijdelijk openstellen voor autoverkeer. Daar is de lokale overheid op teruggekomen, zo blijkt uit een aankondiging voor buurtbewoners. Tussen 7.00 en 9.30 uur kunnen de inwoners van de Stevenhof hun wijk uit via de Stevensbrug en tussen 16.00 en 18.30 uur mag de oeververbinding in tegenovergestelde richting worden gebruikt. Verkeersregelaars worden ervoor opgesteld.

Een andere maatregel die verband houdt met de afsluiting van de Haagse Schouwbrug, is dat de Haagweg wordt afgesloten voor vracht- en autoverkeer vanuit Voorschoten (Leidseweg). De Voorschoterweg geldt al omleidingsroute daarvoor.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.