Kim Vermaas buigt in finale voor Shuo Han Men en kan titel niet prolongeren

© Foto Rob de Ruiter

Ron Hoogendam
Zwolle

Tijdens de tachtigste editie van het NK tafeltennis is Kim Vermaas er in Zwolle niet in geslaagd om haar titel te prolongeren. In een bij vlagen matte eindstrijd tegen Shuo Han Men ging de Leidse roemloos met 4-0 onderuit.

Balend en teleurgesteld verliet ze het centrecourt. Voor coach Gerard Bakker was het verlies van zijn pupil geen echte verrassing. ,,Dat meisje speelde goed en Kim was niet in allerbeste vorm. Ze begon ook slecht met een 5-0 achterstand en een foute service. Ze had inderdaad nog een aantal games om dat te herstellen, maar ze kon haar spel niet meer aanpassen. Er waren weinig automatismen in haar spel.’’

De door de afwezigheid van Li Jie en Britt Eerland als eerste geplaatste Vermaas bereikte na soepele overwinningen tegen Karlijn van Nierop (4-0), Chana van der Venne (4-0) de halve finale op zondag. Daarin had ze flinke tegenstand van Emine Ernst. Maar na een 2-0 achterstand herpakte de Scylla-speelster zich goed en won met 4-2.

Tegen Shuo Han Men, de winnares van 2018, liep Vermaas eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Zo vastberaden en strijdlustig ze vorig jaar Britt Eerland versloeg in de finale, zo stroef verging het de Leidse international tegen Men.

Met weinig overtuiging werd ze op de tweede game na behoorlijk uit balans gebracht. Geen moment kwam Vermaas voor slechts 150 toeschouwers in een echte flow, al doen de gamestanden (11-7, 11-9, 11-9, 11-9) anders vermoeden.

Voor Men was het haar tweede nationale titel. Vermaas was zaterdag wel succesvol in het mixdubbel. Met Rajko Gommers zegevierde ze voor de vijfde maal.

Esmee van Marwijk (Scylla) kon terugkijken op een prima NK. Tegen Heleen Roewen boog ze na een nerveus begin een 2-0 achterstand prima om in een 4-3 triomf en vervolgens pakte ze tegen de uiteindelijke winnares Men in het met 4-1 verloren treffen brutaal de eerste game. Van Marwijk: ,,Het was voor Shuo Han haar eerst partij dus het was voor haar even aftasten.’’ Samen met Kim Hergelink bereikte ze in de dubbel de halve finale en daarin struikelde het duo over Rachel Gerarts en Men. Kim Hergelink kon in het enkelspel op een game na tegen Yoeke Gunsing geen potten breken.

Maaike van de Pavoordt (Pecos) begon ijzersterk met een knappe 4-3 zege tegen de hoger geplaatste Dobrila Jorguseska. De Katwijkse had de pech dat ze in de volgende ronde de sterke Rachel Gerarts trof. Toch wist ze de Limburgse in de eerste twee games goed bij te benen. ,,Ik kan niet ontevreden zijn’’, zei Van de Pavoordt. ,,Het is leuk dat ik een potje won en goed speelde.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.