Premium

Over de Tong: Vinteage is een rococo-enclave aan de Breestraat

Zowel het interieur als de menukaart zijn zo overdadig dat de eigenaars een welbewuste overbelasting van de zintuigen voor ogen lijkt te hebben.
© Foto Hielco Kuipers

Onze culinair verslaggevers bezoeken elke week een restaurant in de regio. Welke criteria voor een cijfer hanteren ze? De maaltijd, sfeer en prijs.

Het doet goed om te weten dat er in deze tijd, waarin Scandinavisch minimalisme de meeste horeca-interieurs tot eenheidsworst van grijs en beige heeft gereduceerd, een zaak als Vinteage aan de Breestraat bestaat. Zowel het interieur als de menukaart zijn zo overdadig dat de eigenaars een welbewuste overbelasting van de zintuigen voor ogen lijkt te hebben. ’Barok’ is niet de goede beschrijving. Een ’tijdloze enclave van rococo’ is al een stuk beter. Het is mijn smaak niet, maar ik bewonder de tegendraadsheid ervan.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.