Leidse student in Den Haag geïsoleerd na verdenking coronabesmetting

Leidse student in Den Haag geïsoleerd na verdenking coronabesmetting
Leiden University Campus in Den Haag.
© Foto Wikipedia
Leiden / Den Haag

Een student van het Leiden University College (LUC) in Den Haag is geïsoleerd omdat zij misschien is besmet met het coronavirus.

De Universiteit Leiden meldt dat hij ’kortgeleden in Italië is geweest’ en daarna klachten kreeg die op het virus wijzen. Hij nam contact op met zijn huisarts en wacht nu op de uitslag van de tweede test die de diagnose moet bevestigen.

De student verblijft geïsoleerd in een universiteitsgebouw aan het Anna van Buerenplein in Den Haag, waar ongeveer 400 studenten zowel wonen als college krijgen. De andere studenten van het LUC zijn ingelicht over situatie; de uitslag wordt woensdag verwacht. Omdat de besmetting nog niet is bevestigd, ’zijn geen extra maatregelen noodzakelijk’, meldt de universiteit, behalve de gebruikelijke adviezen als handen wassen met water en zeep of ontsmetten met alcohol, niezen in een tissue en ’binnen blijven als je ziek bent’.

Aangezien de student samen met andere studenten in het gebouw aan het Anna van Buerenplein woont, zijn zij vanochtend uit voorzorg geïnformeerd over deze situatie. De uitslag van de test wordt woensdag verwacht. De GGD heeft de student gecomplimenteerd met zijn oplettendheid. Nadat hij het vermoeden kreeg dat zij besmet kon zijn, heeft hij, na contact met zijn huisarts, zichzelf in afzondering geplaatst.

Lees hier meer over het coronavirus.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.