Singelloop Leiden slaat andere wegen in met nieuw logo en nieuwe website

Tim Brouwer de Koning
Leiden

Met een fonkelnieuw logo en dito website stapt de Singelloop Leiden zijn volgende levensjaar binnen. Op vrijdag 17 april wordt de 45ste editie gehouden, met ditmaal als thema 75 jaar Vrijheiden en een grote inbreng van de musical Soldaat van Oranje.

De organisatie van de 7 kilometer lange familieloop, in handen van de Leidse Politie Sportvereniging en Leidsch Dagblad, rekent tijdens het negende lustrum op 5000 deelnemers.

Vanaf de Langegracht ronden zij de Leidse singels dit jaar in omgekeerde richting - tegen de wijzers van de klok in - om knelpunten in de stad tot een minimum te beperken. Vanaf de eerste startrij vertrekken 150 wedstrijdatleten, op de voet gevolgd door een onafzienbare groep gelegenheidslopers.

Onder hen bevinden zich traditiegetrouw veel scholieren, bedrijven en ruim honderd lopers van Hollen Met Han (oud-topatleet Han Kulker), al 22 jaar onafgebroken deelnemer aan de Singelloop.

Alle hardlopers dragen financieel bij aan de opbrengst, die grotendeels ten goede komt aan zorgvuldig uitgekozen goede doelen. Topaz Lakenhof Leiden, Stichting Recreatie Gehandicapten Poelgeest, Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp, Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp, Libertas Leiden/Matilo en Stichting Droomdag Roelofarendsveen zijn dit jaar de begunstigde organisaties.

Wie de Singelloop volbrengt, ontvangt de speciale medaille, die ook in het teken staat van 75 jaar Vrijheid. Bij dit thema past Soldaat van Oranje - De Musical, die nu in zijn tiende speeljaar te zien is in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg.

Mede dankzij de medewerking van Soldaat van Oranje en diverse andere sponsors kost een startbewijs in de voorverkoop nog steeds 4 euro. Die begint al op 7 maart bij vestigingen van SportCity (Anthony Fokkerweg 131 Leiden, Steenschuur 9 Leiden, Winkelhof 1 Leiderdorp, Zoeterwoudseweg 7h Leiden).

Op 21 maart volgen Sporthuis Wout Bergers (Haarlemmerstraat 212-214 Leiden) Hardloopwinkel (St. Jorissteeg 8 Leiden), Sporthuis de Zwarte Wolf (Lange Mare 104 Leiden), De Wolky Shop (Nieuwe Rijn 15 Leiden), Runnersworld (Burgsteeg 7 Leiden), Bruna (Ina Boudier-Bakkerstraat 9 Leiden).

Om belangstellenden op een aantrekkelijke manier van de laatste nieuwtjes, tips en achtergronden te voorzien, lanceerde de Singelloop-organisatie donderdag haar nieuwe website.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.