Brand Alrijne Ziekenhuis mogelijk aangestoken [update]

Brand Alrijne Ziekenhuis mogelijk aangestoken [update]
Leiden

De politie houdt er rekening mee dat de brand bij Alrijne Ziekenhuis Leiden woensdagavond is aangestoken.

In verband met verdachte omstandigheden doet de politie donderdag sporenonderzoek. Ook vraagt de recherche mensen die woensdagavond 21.20 uur en het uur daarna iets is opgevallen in de omgeving van het ziekenhuis aan de Houtlaan, contact op te nemen.

Waarom de politie van brandstichting uitgaat, wil ze niet zeggen. ,,In verband met daderinformatie kiezen we er voor dit moment voor om zo weinig mogelijk informatie naar buiten te brengen’’, legt een woordvoerster uit.

De brand woensdagavond bleef beperkt tot een flinke rookontwikkeling op de achtste etage, een kantoorafdeling. Even na 22.30 uur had de brandweer de brand onder controle en kon de etage worden geventileerd. Niemand raakte gewond.

De hele 8e etage is voorlopig buiten gebruik. Het kantoorpersoneel heeft een tijdelijke werkplek op een van de andere etages gekregen. Over de omvang van de schade kon de woordvoerder van Alrijne donderdag nog niets zeggen.

Bij de brand raakte niemand gewond. Patiënten en bezoekers hebben niets van de brand gemerkt. Alle afspraken en bezoekuren gaan gewoon door.

Lees ook: Brandweer blust computerbrand

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.