Sassenheimse kunstenaars exposeren in Voorhout

Een van de portretten van Lisette Hogewoning

Een van de portretten van Lisette Hogewoning© Lisette Hogewoning

Sjaak Smakman
Teylingen

De twee lokale kunstenaars uit Sassenheim, Lisette Hogewoning en Bea Knijf, exposeren vanaf donderdag 12 maart hun werk in het bestuurscentrum in Voorhout aan het Raadhuisplein 1. De opening 'Kunst in Teylingen' start om 19.00 uur met een optreden van de Amerikaanse muziekartiest Pam Macbeth. Om 19.30 uur opent de wethouder Arno van Kempen de tentoonstelling. De kunstenwerken zijn tot en met 30 maart tijdens werkdagen en ’s avonds voor openbare bijeenkomsten te bewonderen.

Lisette Hogewoning maakt collageportretten die zijn opgebouwd uit knipsels, foto’s en andere zaken, die met het onderwerp te maken hebben. Ze won al meerdere prijzen en haar werk hing vorig jaar in het Rijksmuseum tijdens de speciale ‘Lang leve Rembrandt’ tentoonstelling.

Bea Knijf maakt draagbare kunstwerken. In haar werk zijn veel gerecyclede en onverwachte elementen terug te vinden. Waarbij vorm, kleur en het materiaal van belang zijn bij het creëren van objecten, die uitdagen tot een gesprek en tegelijkertijd de drager sieren.

Hoewel het werk van beide kunstenaars zeer verschillend lijkt, zijn er overeenkomsten te vinden; beiden werken namelijk met gerecycled materiaal, elk stuk is uniek en vertelt een verhaal. Voor meer informatie bekijk de websites van Lisette Hogewoning en Bea Knijf.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.