Noordwijk pakt punt tegen titelkandidaat: ’Laten we eerlijk zijn: HHC heeft een hele goede ploeg’

Nick van Staveren zorgde voor het tweede Noordwijkse doelpunt.

Nick van Staveren zorgde voor het tweede Noordwijkse doelpunt.© Archieffoto

Tom Mentink
Hardenberg

,,Met een punt ben ik eigenlijk wel tevreden’’, zei Noordwijk-keeper Sven Wolsheimer na het 2-2 gelijkspel op bezoek bij nummer twee HHC Hardenberg. De promovendus kwam wel twee keer op voorsprong.

,,Misschien hebben we onszelf daarom wat tekort gedaan, maar laten we eerlijk zijn: HHC heeft een hele goede ploeg.’’

Emiel Wendt bracht de Noordwijkers al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Binnen tien minuten trok de thuisploeg de stand weer gelijk via een rake strafschop. Nog voor rust zorgde Nick van Staveren voor de nieuwe voorsprong. Dertien minuten voor tijd trok HHC de stand alsnog gelijk. ,,Het ging gelukkig beter dan vorige week tegen GVVV, toen we 1-3 verloren. We konden beter in ons spel komen omdat er nu minder wind stond. Maar in de tweede helft gingen we te veel achteruit lopen’’, aldus Wolsheimer, van wie na de uitwedstrijd in Hardenberg bekend werd dat hij aan het einde van het seizoen de Noordwijkers gaat verlaten.

,,Ik wilde wel langer blijven, maar de club heeft een andere visie en wil met jonge spelers gaan werken. Ze maken de keuze voor een jongere keeper. Ontzettend jammer, want ik heb het hier enorm naar m’n zin. Ik speelde in de eerste seizoenshelft amper, maar heb sinds de winterstop een vaste plek onder de lat. Ik had graag een heel seizoen willen keepen voor Noordwijk. Helaas moet ik naar wat anders op zoek. Ik ga er de komende tijd goed over nadenken wat ik precies wil.’’

De vervanger van Wolsheimer is direct al bekend: de talentvolle doelman Jesse Haak, vorig seizoen nog actief voor UVS, komt over van het Amerikaanse Point Park University.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.