Grasshoppers is weer nummer één en heeft thuisvoordeel bij play-offs

Mia Hordijk was tegen Den Helder bij tijden onnavolgbaar.

Mia Hordijk was tegen Den Helder bij tijden onnavolgbaar.© Foto Hielco Kuipers

Joris Zandbergen
Katwijk

Het vrouwenteam van Sportiff Company Grasshoppers is opnieuw verzekerd van thuisvoordeel tijdens de gehele play-offs.

Na zeges op Binnenland (donderdag) en Den Helder (zaterdag) is de ploeg van coach Axel Gouw zeker van de eerste plaats in de competitie, wat er ook gebeurt in de resterende twee duels die de Katwijksen nog voor de boeg hebben.

Die wedstrijden kunnen nu ook gewoon ongehinderd doorgang vinden. Even dreigde de afwezigheid van 3x3-internationals Ilse Kuijt en Noor Driessen, maar het olympisch kwalificatietoernooi dat over een week in India zou beginnen, is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Tegen Den Helder, de ploeg die in de kwartfinale van de beker nog te sterk was, liep het op rolletjes bij Grasshoppers. ,,Alles klikte even’’, zei coach Gouw. ,,De meiden hebben een goede sfeer gemaakt en hard gewerkt. Na donderdag waren we al zeker van de eerste plaats en ik was benieuwd of we achterover gingen leunen, maar dat is zeker niet gebeurd.’’

Tot groot genoegen van Gouw zochten zijn meer ervaren speelsters nadrukkelijk hun jongere teamgenoten als die zich in kansrijke positie bevonden. De bezoeksters uit Den Helder stonden erbij en keken ernaar. Grasshoppers domineerde van begin tot einde tegen het team dat zeer waarschijnlijk de opponent is in de halve finale van de play-offs.

Gouw was ook blij met de spelvreugde die zijn team etaleerde. ,,Mia Hordijk, die een paar onnavolgbare minuten had, vroeg tussen twee kwarten door of een beetje genieten ook wel mag’’, zei de coach lachend. ,,En dat is natuurlijk juist heel belangrijk, zo lang dat gepaard gaat met hard werken.’’

Grasshoppers speelt nog uit in Utrecht en thuis tegen Lions, alvorens het zich mag opmaken voor een nieuwe run naar de landstitel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.