Basketbalvereniging Oegstgeest: ’handen wassen voor, tijdens en na wedstrijden’

Erna Straatsma
Oegstgeest

Basketbalvereniging Oegstgeest raadt alle spelers aan de handen te wassen voor, tijdens en na wedstrijden. Elkaar de hand schudden tijdens de zogeheten line-up kan dan wel.

Het bestuur van de vereniging antwoordt dat op vragen die ze van leden heeft gekregen over het eventueel aanpassen van protocollen, met het oog op mogelijk coronabesmettingen.

’Alle geplande competitiewedstrijden gaan vooralsnog gewoon door’, staat op de website van Bv. Oegstgeest. ’Op dit moment is er geen noodzaak om wedstrijden af te gelasten. De spelers in het veld spelen allemaal met dezelfde bal, het afschaffen van de line-up voor en na de wedstrijd heeft dan ook weinig zin. Wel is het verstandig om voor, tijdens de rust en na de wedstrijd de handen goed te wassen. Mochten teams of spelers willen besluiten toch geen handen te schudden, dan zijn ze daar vrij in.’

De GGD maakt vrijdag bekend dat er een 32-jarige man in Oegstgeest is besmet met het coronavirus. Hij zit in thuisisolatie. De GGD is nog bezig met een contactonderzoek.

Burgemeester Emile Jaensch heeft ook laten weten dat alles in het dorp gewoon door kan gaan.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona in de Leidse regio.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.