FC Boshuizen herstelt zich knap na 2-0 achterstand, ROAC knokt zich naar eerste punt van dit jaar

FC Boshuizen-verdediger Sjoerd Winkelman viert zijn gelijkmaker met trainer Marcel IJzendoorn.

FC Boshuizen-verdediger Sjoerd Winkelman viert zijn gelijkmaker met trainer Marcel IJzendoorn.© Foto Orange Pictures/Frank van Leeuwen

Mart Spierdijk
Berkel en Rodenrijs

FC Boshuizen bleef in de topper tegen koploper TOGB steken op een 2-2 gelijkspel, maar kon daar achteraf gezien mee leven.

De ploeg van Marcel IJzendoorn keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. ,,Zij maken gewoon een hele goede goal en vlak voor rust schieten ze een vrije trap van veertig meter erin. Dat was zonde, want zo’n bal mag niet binnen vallen’’, vond IJzendoorn.

Na rust pakten de Leidenaars de draag nog knap op. Veel aanvallende dreiging vertaalde zich al snel in de aansluitingstreffer van Younes Seghrouchni. Rap daarna viel ook al de gelijkmaker van centrale verdediger Sjoerd Winkelman.

,,Toen TOGB een kwartier voor tijd met tien man kwam te staan, dacht ik dat we hem nog zouden pakken. Helaas hebben we het aanvallend de laatste tijd even niet. We werken wel hard, maar missen soms even de handigheid of de actie. Dat komt wel weer. En dan hebben we nog elf heel mooie potten’’, besloot IJzendoorn.

Toen ROAC vorige week met 5-0 werd afgedroogd bij TOGB, herkende trainer Hein Leliveld voor het eerst sinds lange tijd zijn eigen ploeg niet. Het ’vriendenteam’ dat altijd keihard werkte en georganiseerd speelde, viel uit elkaar. Het bleek een incident, want tegen VUC vonden de Rippers zichzelf en elkaar alweer terug: 0-0.

,,Het was heel goed om te zien dat vorige week een incident was. Vandaag hebben we weer laten zien wat we aan elkaar hebben en dat heeft ons het eerste punt van dit jaar opgeleverd. Laten we dat maar koesteren’’, vond Leliveld na afloop.

ROAC speelde dus weer als vanouds: vooral weinig weggevend en altijd loerend op dat ene halve kansje. ,,Ik moet zeggen dat we vooral het laatste halfuur nog best kansen hebben gekregen op de overwinning. Martijn van Trigt kreeg een goede schietkans en een kopbal van Sam van der Geest werd van de lijn gehaald. Met een beetje mazzel valt er toch eentje binnen’’, aldus Leliveld, van wie afgelopen maandag bekend werd dat hij volgend seizoen op de bank zit van tweededivisionist Koninklijke HFC. ,,Ik moet voor mijn TC1 stage lopen en ik word daarom een van de assistenten van Gert Jan Tamerus. Dat betekent dat ik er alle trainingen bij ben in Haarlem en bij de wedstrijd ook op de bank zit’’, vertelde Leliveld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.